Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 31. heinäkuuta 2023

Siivekkäitä

Kesälomaviikot Utsjoella tulivat päätökseen ja ajoimme kotiin mennessä viikoksi Lestijärvelle. Viikko kului monenlaisissa mökin kunnossapitoon liittyvissä askareissa ja luontoa seuratessa. Tärkeimpänä olivat kuitenkin vanhempien tapaamiset, onhan heillä kaikilla jo kunnioitettavasti ikää takana. Mökki sijaitsee mainiolla paikalla luonnon tarkkailuun. Pihan poikki loikkineen jäniksen lisäksi rantavedessä uiskenteli melkoinen kirjo vedessä viihtyviä lintuja, joiden touhut olivat mielenkiintoista seurattavaa.


Tyyni ilta Lestillä


Koreiden härkälintujen laulu ei juuri hivele korvia


Tukkakoskelolla oli valtava poikaspesue hoidettavanaan


Laulujoutsen on aina vaikuttava näky


Joutsennuorukainen herkuttelee vesikasveilla


Telkän iltapesua saa havoin seurata näin läheltä


Utsjoella pihapiirissämme vieraili pyrstönsä menettänyt kuukkeli


Rantasipillä on helposti tunnistettava laulu


Sinisiiven siivet ovat alapuolelta kirjavat


Yläpuolen väri on lähes taivaansininen

Eilen kotimatkallamme meidät tavoitti suru-uutinen. Vuosikymmeniä Tenolla ja etenkin Alakönkään särkillä kalastanut Erkki menehtyi eilen kotonaan. Halsualainen Erkki oli tunnettu huumoristaan ja värikkäästä kielenkäytöstään. Ketunhäntä oli aina kainalossa ja kuuntelijan piti pitää varansa Erkkiä kuunnellessaan. Pyysin kerran Erkkiä oppaaksi Alakönkään särkille, olinhan aina kalastanut lohta vain soutaen. Edelliskesänä esitetty pyyntö oli jäänyt Erkille hyvään muistiin ja kalastuspäivämme Jussankarilla jäi lähtemättömästi mieleen. Tuskin koskaan olen saanut niin yksityiskohtaista opastusta kuin tuona pilvisenä ja kosteana alkukesän päivänä. Tarkan ohjeistuksen tueksi Erkki pyysi minut aluksi viereensä seisomaan, kun hän kalasti koko Jussankarin reunan ja kertoi parhaat ottikohdat tällä vedenkorkeudella. Kahdeksantoista jalan vapa Hardyn keloineen totteli kokenutta kalamiestä nöyrästi ja siima oikeni tyylikkäästi tuulesta huolimatta. Sitten pääsin itse kalastamaan saman alueen ja Erkki istui putkituolissaan seuraten katseellaan touhujani herkeämättä. Ja se odotettu lohitärppi tuli juuri siitä, mistä Erkki sanoi kalan ottavan. Sentilleen.


Erkki lempipuuhassaan Jussankarilla

2 kommenttia:

  1. Kiitos hienoista sanoista isästä.
    T. Anu Mastokangas

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Tuo yhteinen päivämme jäi erityisenä mieleen. Isäsi tunsi nuo särkät kuin omat taskunsa.

    VastaaPoista