Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 2. syyskuuta 2013

Uimakoulussa


Tenolla kalastuskausi on päättynyt. Paikallistenkin veneet on vedetty rannoille ensi kesää odottamaan. Lohet saavat vihdoinkin kaipaamansa kuturauhan. Toivottavasti olosuhteet ovat syksyllä otolliset onnistuneelle kudulle.

Menneen kesän muistoja on editoitu ahkerasti elokuvan muotoon. Hollolan Uistimen uusin elokuva saa perinteisesti ensi-iltansa pikkujouluissa, marras- joulukuun vaihteessa. Lähes puolitoistatuntinen dokumentti esittelee menneen kesän viettoa Utsjoella. Lukuisten vieraittemme tähdittämä elokuva vie katsojan mm. vaeltamaan tuntureiden laelle, tutustumaan Tenonjokilaakson historiaan ja lohen pyyntiin.  Kaikki Team Hollolan Uistimeen kuuluvat varatkoot kalentereistaan alkutalven illan la.30.11. pikkujoulua varten.

Viime kesänä pääsin kahden Tenon rannalla asuvan kalamiehen uimakouluun, nimenomaan vaappujen uimakouluun. Vaappujenkin on hyvä osata useita eri uintilajeja. Eri uintien variaatioita on vähintäänkin riittävästi. Uittoaltaan ääressä moni asia sai varmistusta ja uusia ideoita jäi korvan taakse kypsymään. Vaappujen uinnin tutkimisessa on syytä viettää useampi hetki ensi talven aikana. Tällaiset oppitunnit ovat kullan arvoisia.


Vaapun uimataidon lahjomaton tuomari – lohi


Kutajärvi on Hollolan kirkonkylän kupeessa sijaitseva tunnettu lintujärvi. Sen rannoilla on kaksi lintutornia jotka ovat olleet jo vuosia ahkerassa käytössä. Kutajärven maine hyvänä lintujärvenä ei ole tuulesta temmattu sillä järvellä on tavattu yli 200 eri lajia. Järven lähialueen kosteikko on myös näkemisen arvoinen.


Kutajärvi lintutornista nähtynä


Pikkulimaskan peittämä pieni lampi


Linturetkeltä palaava Totti ilta-auringossa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti