Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Haltioiden mailla


Hollolan Uistimen vaaput nähdään vastaisuudessa uusissa koteloissa. Koteloiden alapuoli koki melkoisen uudistumisen, kun sinne ilmestyi tunnelmallinen kuva soutajasta. Uudet kotelopahvit teki hollolalainen Dev-it Tenolta ottamamme valokuvan pohjalta. 


Soutaja usvaisella joella


Ulkoilua on jatkettu henkisen ja fyysisen kunnon ylläpitämiseksi, jopa kohottamiseksi. Lahden ja Hollolan rajamailla sijaitseva Luhdanjoen lintutorni on vaikuttava ilmestys. Sen 23,5 metrin korkeuteen kohoavalta laelta on mukava tarkkailla lintuja ja muita jokilaakson asukkeja. Luhdanjoen alueella on tehty kaivauksia, joiden mukaan laaksossa oli järvi lähes 10000 vuoden ajan. Järven rannoilla tuolloin eläneet ihmiset metsästivät turkiseläimiä mm. majavia ja kalastivat järven kaloja.


Luhdanjoen lintutorni


Tässä linturikas jokilaakso oli muinoin järvi


Tänään kävimme katsomassa kesällä avattua upouutta Suomen luontokeskusta Nuuksion kansallispuistossa. Haltiaksi nimetty uudisrakennus pursusi yhä kävijöitä, vaikka avajaisista on vierähtänyt useampi kuukausi. Luonto näyttää kiinnostavan ihmisiä, mikä iloiten todettakoon. Sisällä on näyttelytila jossa tällä kertaa teemana oli erityisesti pohjoisen Suomen luonto. Erkoisnäyttelyssä oli lappilaista taidetta ja mm. Tenon veneenveistoa. Koska olimme Nuuksiossa, kävimme myös pienellä kävelyreissulla lähistöllä.


Suomen luontokeskus Haltia


Yksityiskohta lattian alla


Suomen kartta ja tietopisteet


Mustalampi Nuuksiossa


Helena, Ansku ja Totti partiolaisten opastuvalla


Totti maistaa Valklammen vettä


Luontotupa Haukkalammen rannalla


Joku nuori vaeltaja oli jättänyt tarpeettomat tuttinsa metsän tontuille...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti