Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Haukirekordi


Viime viikolla kävimme Nymanien kanssa sieni- ja ulkoilureissulla Hälvälän maisemissa. Kimmolla on pettämätön sienivainu joka on kehittynyt huippuunsa vuosien treenauksella. Retken päätteeksi ämpärissä oli suppilovahveroita, kanttarelleja sekä mustia torvisieniä. Illalla herkuttelimme Nymaneilla tuoreella kanttarellipiirakalla.


Minttu ihailee kaatuneen kuusen juurakkoa


Valkoinen höyhen koristi jo muutenkin värikästä luontoa


Torstaina lähdimme Kimmon kanssa Työtjärvelle uistelemaan, tarkoituksenamme saada ruokakalat illaksi. Keli oli kesäisen aurinkoinen ja lämmin. Tuskin olimme saaneet siimoja suoraksi kun ensimmäinen hauki soitteli kelan räikkää oikein kunnolla. Pienen väsyttelyn jälkeen veneeseen nousikin  reilun viiden kilon hauki, jonka totesimme liian suureksi paistinpannulle. Niinpä virkeä hauki päästettiin  pälkähästä omaan elementtiinsä. 


Kimmo ja hyväkuntoinen Työtjärven hauki


Joutsenpariskunta 


Jatkoimme uistelua joutsenia ihaillen ja pian vapa taipui taas. Tällä kertaa vastus siiman päässä tuntui edellistä painavammalta. Tutusta ottipaikasta tarttunut hauki pysyi kotvan näkymättömissä ennen kuin tuli näyttäytymään veneemme lähettyville. Arvelimme kalan olevan kymppikokoa, mutta lopullinen koko paljastui vasta haavitessa. Jos oli hauki mielestämme pitkä, oli se myös huomattavan paksu. Kimmon digipuntarin pariston henkaisivät viimeisen kerran edellistä haukea punnitessa, joten nyt tyydyimme vain mittaamaan tämän monsterin. Oma haukiennätykseni koheni saman tien oikein reilusti.  Illalla tämän 115 cm hauen painoa arvioitiin eri tilastoissa olleiden vastaavan mittaisten kanssa ja päättelimme tämän huomattavan tukevan hauen olleen n.11,5–12 kg. Koska tämäkin oli aivan liian suuri  iltapalaksi, päästimme haukijätin vielä kasvamaan. Jokohan se painaisi ensi vuonna Kimmon viimevuotista yli 13 kg:n haukea enemmän? 


Saapas näyttää pieneltä tämän hauen rinnalla


Kokoa tällä hauella riittää joka suuntaan


Työtjärven pappahauki


Kasvamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti