Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 9. syyskuuta 2013

Hollolassa riittää nähtävää


Viime päivien kesäiset säät ovat olleet useimpien mieleen. Marjastajat ja sienestäjät ovat kansoittaneet  metsät ja viljelijöiden sadonkorjuu on sujunut poikkeuksellisen suotuisissa olosuhteissa. Lämpimät säät  ovat kuivattaneet viljan jo lähes ennen puintia. Viljankuivureiden käyttö jääneekin tänä syksynä minimiin. Erään lähialueen viljelijän kommentit hyvästä sadosta pursusivat tyytyväisyyttä. Ensi talvenakin saamme nauttia tuon tilan erinomaisista kaurahiutaleista keitetystä puurosta ja maistuvista lähileivistä. 

Menneellä viikolla kävimme tutustumassa tarkemmin läntisen Hollolan maastoihin. Kotiseudulta löytyy hämmästyttävän runsaasti tutustumisen arvoisia kohteita, vaikka olemme asuneet näillä kulmilla jo melkoisen tovin. 

Kukonkoivun urheilukentällä on pitkä historia. Sen tiilimurskarata ja vanha katsomorakennus tuovat tuulahduksen menneiltä vuosikymmeniltä. Tämä kenttä on nähnyt monet koululaisten yleisurheilukisat. Nyt kenttä katsomoineen on restauroinnin ja päivityksen tarpeessa. 

Kukonkoivun stadion


Likojärvet on yhteisnimitys kahden vierekkäin olevalle luonnonkauniille järvelle läntisessä Hollolassa. Suurempi järvistä on aivan kengän muotoinen ja pienempi on erityisen jyrkkien rinteiden ympäröimä. 

Likojärvien rauhaa


Ketarlammit ovat houkutelleet mm. laulujoutsenpariskunnan vakioasukkaikseen. Pitkospuiden kautta pääsee niemenkärjessä olevalle ainutlaatuiselle nuotiopaikalle. Salpausselän muotojen ansiosta näköalat ovat ensiluokkaiset.

Ketarlammit


Papinkaivo on poikkeuksellisen suuri suppa. Symmetrinen luonnon muovaama alaspäinen kartio yllättää syvyydellään. Papinkaivon seutu on tullut aikaisemmin nähtyä talvella. Yksi Finlandia-hiihdon reitin huoltopisteistä on ollut juuri Papinkaivon läheisyydessä. 

Papinkaivon reunalla


Punapyrstötikka?


Kävelyreitin yllätys oli suuri, karttaan merkitsemätön laavu joka lienee palvellut luonnossa liikkuneita jo vuosia. Laavun pihapiiriin kuuluu myös suuri maakellari. 

Helena ja Totti ihastelevat reilun kokoista laavua


Laavun maakellari


Punainen kärpässieni on kaunis, mutta syötäväksi sitä ei saa ottaa


Kurjenkello


Totin huilitauko


3 kommenttia:

  1. Tämä merkitsemätön laavu on Hollolan hirvenhiihtäjien (partiolaisten) paikka. Ja mainitsemanne maakellari on korsu, johon mahtuu nukkumaan n.10 henk. Korsun keskellä on lämmitettävä kamina, ja nukkumalavetit sitä kiertävät. Paikkaa kutsutaan siis HHH:n korsuksi :) kannattaa vain olla tarkkana koiran kanssa, välillä löytyy paljon lasia

    VastaaPoista
  2. Onko likojärvistä minkäänlaista kokemusta kalastus mielessä? Isovanhemmilla siellä mökki ja olisi kiva joskus käydä kastamassa uistinta tässä syksyllä... :)

    VastaaPoista
  3. Hei Anonyymi ja anteeksi viivästynyt vastauksemme. Meillä ei ole kokemusta Likojärvistä kalastusmielessä, mutta kyllähän järvet siltä näyttävät, että jos vain on mahdollisuus käydä kokeilemassa, niin ilman muuta! Itse uittaisin siellä pienien vaappujen lisäksi vaikka pikkupeltiä tai lippaa.... Sen Iiiison ahvenen toivossa. Haukikannasta emme myöskään tiedä, joten peruke ei ehkä ole liioittelua. Kireitä siimoja kokeiluun! T. Hollolan Uistimen tiimi

    VastaaPoista