Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Ketarlammin karpaloita


Nymanit kutsuivat meidät täksi päiväksi ulkoilupäivän viettoon. Kievarintiellä nautitun suppiskeiton voimalla suunnistimme Ketarlammien runsaille karpaloapajille ja hyviksi havaituille sienipaikoille. Kauniissa säässä saimme nauttia suon ja metsän antimista, välillä nokikahveja juoden ja kaunista maisemaa ihaillen. Lammella asustavat joutsenet olivat joko ruokailemassa läheisellä Työtjärvellä tai lähteneet muuttomatkalle lähestyvän talven tieltä. Erään sienipaikan läheisyydessä oli ampiaisten maapesä jonka jokin suurempi metsän otus oli repinyt auki ja syönyt pesän hunajat. Liekö asialla ollut esim. mäyrä, sillä karhun luulisi tekevän suurempaa tuhoa. Aurinkoisen iltapäivän päätteeksi astiat ja pussukat olivat täynnä suppilovahveroita, kanttarelleja ja suuria karpaloita.


Ketarlammien karpalot ovat suuria


Kimmo tulistelee


Nokikahvit kiehumassa


Minttu ja Totti


Tulipaikan maisemaa


Mikä otus on käynyt herkuttelemassa tämän maapesän hunajilla?


Luonnosta ja toistensa seurasta nauttiva trio


Eilen launataina kävimme Piian, Sampon ja Väinön kanssa suppilovahverometsässä. Metsä on kolmivuotiaalle pojannassikalle jännittävä paikka. Retken parasta antia taisi kuitenkin olla hyvät eväät. Väinö tuumasi jossakin vaiheessa syödessä, että on kylmä. Kuitenkin eväiden jälkeen, kun  pääsi takaisin rinkkaan taisi kylmäkin kadota tiehensä. Metsässä löytyi monta "Mato Matalan" syömää sientä ja Väinö tuumasikin, että "Mato Matala ehtii moneen paikkaan. Se on vikkelä."


Väinö pääsi Helenan kyytiin lauantaina Iitissä...


... ja Sampo Piian reppuun


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti