Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Ulkoilmaa

 Menneellä viikolla kävimme Kimmon kanssa Vesijärvellä kalassa. Järven vesi oli vielä yli 19 asteista, mikä on ajankohtaan nähden hämmästyttävän korkea. Säät ovat olleet poikkeuksellisen kesäiset, eikä öinen viileys ole riittänyt laskemaan veden lämpötilaa. Nyt säät näyttävät viilentyvän ja syksyn tulo  pääsee pian kunnolla vauhtiin. Lämpimästä vedestä huolimatta kalat olivat hyvällä syönnillä. Enonselän korkea kuhan alamitta, 50 cm, karsi saaliskuhistamme merkittävän osan, mutta yksi rajan ylittävä suostui tulemaan veneeseen asti. Alamittaisia kuhia kävi veneessä kymmenkunta, mikä kertoo järven hyvästä kuhakannasta. Lisäksi saimme lähes parin kilon hauen sekä muutaman filekoon ahvenen. Ei huonosti, näin lämpimän veden saaliiksi. 


Ruska haukkui ja kaiku vastasi - ihmeellistä


Venematkat sujuvat jo tottuneesti 


Saavissa on ahdasta


Kimmolla on aina aikaa Ruskan rapsuttamiselle


Tänään kipaisimme Tiirismaan kierroksen varrella olevalle Martan Majalle nokipannukahveille. Meillä on reissussa mukana päivähoidossa oleva Hurri, nelikuinen porokoirapoika. Hurri asustelee aivan naapurustossamme ja siitä on tullut yksi Ruskan parhaista kavereista. Kun nämä kaksi pääsevät yhteen, on ilo ylimmillään. Martan Maja on nimestään huolimatta laavu. Tällä laavulla on aina nuotiopuita, kiitos sen hieman syrjäisen sijainnin. Meillä puut kulkevat näillä lähiseutujen tulipaikoilla aina mukana, myös tänään. 


Nokikokki työssään


Kahvivesi kiehuu aivan kohta


Puita riittää tällä laavulla


Hollolan murretta. "Hyviä töitä ei ihminen kadu"


Hurri


 
Veikeät kaverukset


Tänään juhlittiin Keski-Suomessa syntymäpäiviä. Onnittelut miehen ikään päässeelle lohimiehelle, Jussille! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti