Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 26. elokuuta 2024

Vaappuja väsäten

 Tänä syksynä verstaalla väsätään vaappuja useamman eri ihmisen kanssa. Omien vaappujen tekeminen kiinnostaa, eikä ihme. Itse tehdyllä vaapulla saalistettu kala maistuu varmasti paremmalta kuin ostovaapulla saatu. Vaappu on myös loputtomien variaatioiden ja kehittämisen kohde. Vaappuahan ei ole vielä kehitetty loppuun saakka, joten siinä sitä työmaata on ihan meille jokaiselle. Internet on oiva inspiraation lähde, mutta lopullinen päätöksenteko kokeilujen onnistumisesta  lankeaa lahjomattomalle kalalle. 

Kalamies ilahtuu varmasti, jos saa merkkipäivänään omalla nimellään varustetun vaapun. Lahjalla on näin tarina kylkiäisenä, eikä sen antaja unohdu koskaan. Viikonloppuna yksi kalamies ilahtui ystävänsä antamasta syntymäpäivälahjasta.


Jannen nimikkovaappu


Vilin Tenon rannasta löytämä vaappu on saanut uuden elämän. Löytövaappu sai oheensa myös tarinan, sillä sen alkuperäinen omistaja löytyi blogin perusteella. Vaappu oli kuin olikin ollut kookkaan lohen suussa ja siima oli katkennut väsytyksen tiimellyksessä. Nyt vaappu on korjattu ja se on saanut aiemman värityksensä takaisin. Näinköhän nuori Vili vartuttuaan väsyttelee tuolla vaapulla vielä Tenosta lohen. Lohikannan vahvistuminen saattaa viedä muutaman vuoden, mutta sittenhän Vili on juuri sopivassa iässä lohta kalastamaan. 


"Porkkana"- väri on yksi Nils Masterin parhaista ottiväreistä


Kupariselkä tiedetään toimivaksi varsinkin Kaavan lähivesillä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti