Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 11. elokuuta 2024

Uusia tuulia kuvaamiseen

 Veneemme on jälleen Vesijärvellä, Messilän laiturissa. Kiireisen kevään jälkeen päätimme, että veneen huoltohommat ja vesillelasku tehdään pohjoisesta paluumme jälkeen. Nyt on vene taas iskussa sopivasti ahvenen pyyntisesongin alkua odotellessa. Perjantaina, kun veimme veneen laituriin, perillä meitä kohtasi epämiellyttävä yllätys. Laituripaikallamme oli vieras vene! Onneksi se oli lukitsematta ja vain köydellä keulastaan kiinni, joten saimme siirrettyä sen kauemmaksi tyhjään paikkaan. Joku oli kesän aikana huomannut (meidän maksaman) tyhjän paikkamme ja pitänyt venettään siinä ties kuinka kauan. Veneemme kuitenkin päätyi onnellisesti omalle paikalleen.

 

Puhdas ja kiiltävä vene odottaa jo kalareissuja


Neljäkymmentä vuotta vanha vene on vielä hyvässä kunnossa


Utsjoen mökkimme, Johkamiellin, rakentaja ja alkuperäinen omistaja Kalle oli taitava perhonsitoja. Kalle sitoi vuosittain uusia perhoja ja luki mm. W. A. Aunesluoman perhoreseptit tarkasti. Kallen sitoma "Kummeli" oli erityisen hyvä Kaavan lähivesillä. Perhe jätti omistajanvaihdoksen jälkeen Kallen perholaatikot Johkamielliin, rakkaiden lohiapajien läheisyyteen. Tänä kesänä mökiltä lähtiessämme pakkasin nuo kahdeksankymmentä hienoa lohiperhoa mukaamme ja teen niistä tulevan talven aikana perhojen arvolle sopivan taulun. 


Kallen kädenjälkeä


Nämä hienosti sidotut perhot taltioidaan tauluun


Jokakesäinen elokuvamme saa jatkossa uutta ulottuvuutta, kun videomateriaaliin lisätään dronella kuvattavaa materiaalia. Helena tarvitsee yrityksessään dronea, niinpä talouteemme hankittiin vihdoinkin sellainen. Lisäpotkua hankintaan antoi Petri, joka kuvasi tänä kesänä todella vaikuttavia otoksia Utsjoella ja Tenovuonolla. Dronen käyttö vaatii paljon harjoittelua ja tutustumista, mikäli laitteesta aikoo saada koko sen potentiaalin hyödynnettyä. Niinpä aiommekin harjoitella sillä ahkerasti kelvollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Dronen suunnittelijoille ja tekijöille täytyy antaa hatunnosto, sillä niin herkästi kuvauskopteri tottelee kaukosäädintä. 


Pieni drone on täynnä hienoa tekniikkaa

1 kommentti: