Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 19. elokuuta 2024

Remonttia ja entisöintiä

Viime kesänä uusittu terassimme sai tänä viikonloppuna viimeisen silauksen kun asensimme markiisit terassin ylle. Pyysimme tarjouksia eri markiisifirmoilta ja totesimme että ostamalla ja asentamalla ne itse säästämme sievoisen tai oikeastaan uskomattoman summan rahaa. Ruokahalu kasvoi syödessä ja markiisien ylle tekaistiin vielä sääsuojat, jotka suojaavat markiiseja niiden ollessa rullatut. 

Markiisit asennettiin parvekkeen ulkoreunaan. Tukevuutta saatiin vähintään riittävästi kun ne  kiinnitettiin parvekkeen runkorakenteisiin kierretangoin, joissa oli mutterit molemmissa päissä. Jämäkkyyttä tarvitaankin, sillä markiisit painavat yli 20 kg kappaleelta. Avattuna painavan markiisin tukijalkoihin kohdistuu melkoinen vääntö. 

Viikonlopun kestänyt projeksti on nyt maalissa ja terassilla voi hörpätä kahvit tai ruokailla silmiä siristelemättä. 


Tukirakennetta kiinnittämässä


Nyt markiisit voi jo nostaa paikoilleen


Ruska valvoo työn sujumista ja että NikkAri ei putoa tikkailta...


Kallistuksen säätöä


Sääsuoja syntyi leveistä ikkunan vesipelleistä


Markiisit auki


Ja kiinni

Nuori Vili löysi tänä kesänä Tenolta, Hannunväylän rannasta vanhan ja kärsineen lohivaapun, joka on selvästi ollut pitkään raittiissa ilmassa. Uintilevy on vanhaa, nykyistä hieman pienempää mallia, joten vaapulla on ikää melkoisesti. Kuinka lie tämä Nils Master Spearhead oli virran vietäväksi joutunut? Oliko se lohen suussa kenties siiman katkettua? Kenen pakista tämä puuttuu? Nyt Vilin löytövaappu saa uuden elämän. Kuluneessa pinnassa näyttää ehkä kajastavan "Porkkana"-värin sävyt. Täytyypä hieman selailla Finlandia Uistimen vanhoja värikarttoja entisöinnin edetessä.


Tämä vaappu entisöidään huolella Vilille


2 kommenttia:

  1. Kyllä sitä pröystäillään,että oikein markiisit piti laittaa! Missi oli tänään haukkumassa hieman liian kauan,kurkku tulehtu mutta kun ei millään halunnut luovuttaa ajoissa.Köhii limaa tulee kurkusta Kyllä se siitä ohi menee.

    VastaaPoista
  2. Ha, haa. Nytpä oli tuttu kommentaattori siellä suunnalla. Missille pitää antaa nyt muutama päivä huilia, niin ääni kirkastuu entiselle mallille.

    VastaaPoista