Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 3. kesäkuuta 2024

Pakkaamispuuhia

Viime päivinä on ajatukset alkaneet siirtyä jo pohjoisemmaksi. Suunnitelmissamme on olla viikon kuluttua Suomen Kalakirjastolla. Onpa mukava nähdä paikka pitkästä aikaa, kävimmehän viemässä lohiveistoksen kirjaston ulkoseinälle kuusi vuotta sitten. Suomen Kalakirjasto on mitä suositeltavin vierailukohde vähänkään kalastuksesta kiinnostuneille. Tämä Ari Savikon elämäntyö kätkee sisäänsä perinteisten kalastuskirjojen lisäksi toinen toistaan harvinaisempia aarteita. Myös vanhoista kalastusvälineistä kiinnostuneille Suomen Kalakirjasto on oiva kohde.

Tenojoki sai tänä vuonna uudistetun kalastussäännön, joka ulottuu vuoteen 2030. Heikentyneiden lohikantojen suojelemiseksi ja elvyttämiseksi laadittu sääntö on tehty joustavaksi kalakantojen tilaa seuraten. Tänä kesänä lohta pääsee tuskin kukaan vielä pyytämään. Muita kaloja kuten harjusta ja taimenta sen sijaan saa pyytää tietyin ehdoin. Ulkopaikkakuntalainen, siis matkailukalastaja voi käyttää max. AFTM 6 -luokan perhovapaa ja enintään 0,25 mm vahvuista peruketta. Yksihaarainen perhokoukku voi olla enintään kokoa 8. Kalastusaika matkailukalastajille on 10.6 - 10.8. Matkailukalastajia saattaa myös kiinnostaa tieto, että meritaimenta voi kalastaa erikseen määrätyillä alueilla 11.8 - 20.8. Mainittakoon että näitä alueita ovat esimerkiksi Kaavan lähistöllä Radnun alapäässä, Kaavassa (venerannasta Piippukivelle) ja Kivikoskessa (Osmankarin alapäästä Kivikosken alaosaan). Kyttyrälohen pyyntiä on uudessa säännössä myös helpotettu, mutta tämä kesä on tämän vieraslajin nousun osalta välivuosi. 


Kyttyrälohen, "Gorban", tunnistaa sen täplikkäästä pyrstöstä


Tenon harjus on makoisa herkku


Teno meritaimen on tavoiteltu saalis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti