Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 10. kesäkuuta 2024

Kalakirjastolla

 Ajoimme eilen Lestijärveltä Muonioon. Matkalla pysähdyimme meille kaikille mieluisaan taukopaikkaan, Haukiputaalla sijaitsevaan Oulun koirametsään. Tuli- ja laavupaikoin varustetulla, aidatulla alueella koirat saavat kirmata vapaana ja samalla eväät voi nauttia vaikkapa nuotion ääressä istuen. Me teimme eväät kuitenkin Trangialla johtuen metsäpalovaroituksesta.Tapasimme puistossa Töpselin ja sen omistajat Helinän ja Jaakon. Monet muistavat Töpselin blogista kolme vuotta sitten, kun Helinä vaelsi siskonsa Outin kanssa Kevon reitin ja Töpseli oli meillä hoidossa Utsjoella muutaman päivän. Nyt, kolme vuotta myöhemmin, Töpselistä on kasvanut viehättävä koirarouva, joka hurmasi tällä kertaa myös Ruskan.  


Koiraihmisen oiva taukopaikka Haukiputaalla


Laatukahvia


Ihastunut Ruska ja Töpseli


Töpseli on niin sievä lapinkoiratyttö

Kävimme Muoniossa sijaitsevassa Suomen Kalakirjastossa viimeksi kuusi vuotta sitten. Toimme tuolloin tuoreen lohiveistoksen uudenkarhean kirjaston seinälle. Kuudessa vuodessa Kalakirjasto on muuttunut melkoisesti. Ulkoisesti se on saanut väriä pintaan ja terassin ulkoseinustalle. Sisällä hyllyt ovat täyttyneet kirjoista ja muusta kala-aineistosta. Lisäksi kirjastolla on merkittävä kalastusvälinekokoelma ja todellisia harvinaisuuksia, kuten kuuluisien kalastajien omia välineitä. Perhoja, lusikkauistimia, vaappuja ym. löytyy koko välinehistorian ajalta. Kirjaston perustaja, tutkimusmestari Ari Savikko on itse melkoinen tietopankki, jonka puoleen kannattaa kääntyä kirjastoon ja sen sisältöön liittyvissä asioissa. Samoin jos vierailu äärimmäisen mielenkiintoisella kirjastolla kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä Ariin. 


Opasteita seuraten perille


Tyylikäs kirjastorakennus


Oma lippu liehuu salossa


Asialliset pysäköintiohjeet


Tuttu kojamo voi yhä hyvin


Ruska opastaa sisään


Ari Savikon harjus 2,1 kg!


Kalastuksen kävelevä tietopankki Ari Savikko


Tällaisiakin harvinaisia aineistoja kirjasto kätkee uumeniinsa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti