Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Keskellä kauneinta kesää

 Luonto näyttää nyt parastansa. Kukat kukkivat, linnut ovat pesintäpuuhissa ja kaikkialla on vehreää. Tenossakin on kalaa. Harjuksia sekä siikoja on runsaasti ja vuonolta on viime päivinä saatu hyviä taimensaaliita. Tenon yläjuoksulta on kuulemma saatu seitsemän kilon taimen. 

Me kävimme ostosreissulla Nuorgamissa ja kipaisimme samalla Skaidijärven kodalle. Paikka kuuluu edelleen selvästi Metsähallituksen huollon piiriin, sillä siellä oli nyt uusi wc, jonka rakennustarvikkeet näimme viime kesänä paikan päällä. Tulipaikalle oli tuotu Metsähallituksen logoilla varustettu pätevän oloinen tulisija. Kosteimman kohdan kohdalle polulle on tulossa metalliritilöin varustetut pitkokset, joita näimme Hetta-Pallas -reitillä.


Mesilillukka


Tunturihärkki


Hapro on vanha ruokakasvi. Sen maku muistuttaa suolaheinää. Maistakaa!


Takapihallemme aikoinaan tuotu kuusentaimi on innostunut kasvamaan


Nuoraskarin jokapäiväiset asukit ottavat aurinkoa


Skaidijärven suosittu kota oheisrakennuksineen


Kapustarinta toivotti meidät tervetulleiksi


Perjantaina ajoimme Dalvadasiin Juhan vieraaksi. Juhan erämökki sijaitsee Ylä-Tenolla  Nilijoen varressa, mistä on talvella mukava kipaista tunturiin vaikkapa riekkoja tiirailemaan. Maittavan harjuskeiton ja lättykestityksen jälkeen suuntasimme vavat tanassa kohti Tenon kuuluisimpia harjusvesiä. Syrjäsen Laurin suosikkivesillä on monien perhokalastajien siimat viuhuneet. Niin on myös Juhan laita. Auringon porottaessa kuumasti saimme nopeasti viisi hyvin syönyttä harjusta. Olipas mökillä mukava nauttia harjusta monessa muodossa. Graavattu harjus on mitä maittavinta leivänpäällistä. Paistettu harjus sulaa suussa saman tien eikä savustettu harjuskaan kauaa lautasella vanhene. 


Dalvadasin rannalla on takaheittotilaa


Helenan mittava harjus 


Juha tuntee lähivetensä


Harjuksia vitsaksen täydeltä

Meillä käy mieluisia vieraita, kuten esimekiksi Rossit tai eilen piipahtanut Saku vanhempineen. Saku esitteli myös kalapakkinsa salaisuudet. Tänäänkin mellä piipahti hieno perhe. Näiltä Kaavan vesiltä tutuksi tullut Mikko oli kesäloman vietossa kahden tyttärensä Millan ja Liisan kanssa, perheen äidin jäätyä kotiin töidensä vuoksi. Mikko on soutanut näitä vesiä vuosia, useinmiten veljensä Villen kanssa. Keskiyön auringossa kimalteleva Teno kutsuu lohimiehiä yhä rannoillensa, muistelemaan menneitä reissuja ja nyt vaikkapa kalastelemaan harjuksia. Tyttöjen lisäksi mukana oli tällä kertaa Ilo, Ruskan kertaheitolla hurmannut suomenpystykorvatyttö. Tämä kuvankaunis pikinokka on myös etevä lintukoira. Savukosken latvalinnut ovat helisemässä, kun puun juurelta kuuluu Ilon heleä haukku. 

Ilo on nimensä veroinen


"Minäkö varastanut Crocsin, Miten niin?"


Hollolan Uistin onnittelee Markkua eläkkeellepääsyn johdosta. Pitkä ja makea ura makeistehtaalla on nyt takanapäin ja on aika keskittyä kestojoutilaan tehtäviin. Osman soutajana tunnettu Markku on herrasmies ja kalamies, aina ystävällinen upea persoona. Nyt kalamies voi lähteä kalaan kun siltä tuntuu. Juhlan kunniaksi Hollolan Uistin valmisti erikoisvaaput Markulle. Taatusti uniikit Panda-vaaput maistuvat makeilta kaikille kalalajeillemme.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti