Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 27. toukokuuta 2024

Kesäkelissä

 Viime päivät on Etelä- ja Keski-Suomessa vietetty helteisessä säässä. Kolmeakymmentä lähentelevät lämpötilat tuntuvat kertakaikkiaan liian kuumilta, sillä ulkona oleminen, työnteosta puhumattakaan, tuntuu olevan ehdottomasti liikaa. Hyttysiä on näillä seuduin nyt ennätysmäärä. Totesimmekin Helenan kanssa, että tästä on lähdettävä Lappiin pakoon näitä hyttysiä. Tuossa on vinha perä, sillä olemme viettäneet useita kesälomia Utsjoella käyttämättä laisinkaan hyttysmyrkkyjä iholla. Tämä tämän keväinen hyttysinvaasio johtuu kuulemma äkkiä lämmenneestä säästä, joka vauhditti näiden verenimijöiden kuoriutumista. 

Verstaalla kevään viimeiset vaaput on tehty ja ohessa on muutama hyväksi osoittautunut kuhavaappu kesän koitoksiin. Jigikalana tunnettu kuha on suosittu uistelukala keskikesällä, kun vedet hieman lämpenevät. Uistelu auringonlaskun aikaan tyynellä järvellä lämpimässä säässä on monelle yksi kesäloman kohokohdista.


Papukaija ja ampiainen ovat kuhien mieleen 


Ylempi luonnonväri toimii aina ja alempi hileväri  
on osoittautunut kuhille vastustamattomaksi 


Kuhakin pitää kimalteista


Anna-Liisa, Helena ja Ruska kävivät jokin aika sitten Porvoon Emäsalossa. Emäsalon suursaaren eteläkärjessä sijaitseva Varlaxudden on suosittu virkistysalue. Upeat Suomenlahden eteläiset maisemat tekevät kävijöihinsä vaikutuksen. Nähtävyyksiksi kelpaavat myös kivikkoisen rannan laajat silokalliot. 


Varlaxsudden on Emäsalon saaren eteläisintä osaa


Silokallioita


Haahka katselee myös kohti ulappaa


Kaunis sää tekee maisemalle oikeutta


Luonnon rauhaa


Ruska nauttii meren tuoksusta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti