Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 29. toukokuuta 2023

Kesän kynnyksellä

 Vene pääsi huoltotoimien jälkeen vihdoinkin vesille. Vesilläolosta emme ole kuitenkaan pystyneet nauttimaan, sillä sairastuimme molemmat koronaan. Tauti on onneksi jo helpottamaan päin ja pääsemme piakkoin palaamaan arkirutiineihin. 


Vene on valmiina kalareissuille


Keskipulpetti ja iso avotila ovat toimiva yhdistelmä

Auton nokka suuntaa lähiaikoina kohti pohjoista. Tämä kesä on järjestyksessään kolmas lohen rauhoitusvuosi Tenolla. Toivottavasti nousukalojen kaikuluotaustulokset kesällä alkavat näyttää vähitellen merkkejä lohikantojen elpymisestä. Mittavat rajoitukset koskevat jälleen Tenon lisäksi lukuisia Finnmarkin lohijokia. Odottavan aika on tunnetusti pitkä. Lohikantojen elpyminen ei tapahdu hetkessä. Onneksi toimiin on jo ryhdytty ja tuloksia voidaan odottaa pian. 

Me olemme tutkineet karttoja tulevan kesän patikointeja silmälläpitäen. Tenon molemmin puolin on vielä valtavasti koluttavaa. Näiltä kolkilta löytyy vielä sitä aitoa erämaan rauhaa, jossa harvoin törmää muihin kulkijoihin. Katsotaan mitä kesän seikkailut tarjoavat tällä kertaa. 

Verstaalta on valmistunut viimeisiä vaappuja ennen lomaa. Suurimpiin järviimme kuuluva Päijänne on tunnetusti hyvää uisteluvettä. Vauraat järvilohet ja -taimenet siintävät uistelijoiden haaveissa ja päiväunissa. Päijänteen luonnokantaisille vaelluskaloille on koittamassa paremmat ajat. Kunnostustoimet ovat suuntautuneet kutujokiin, joiden toivotaan tuottavan jatkossa moninkertaisesti poikasia. Luonnonkutuiset poikaset menestyvät huomattavasti istukkaita paremmin. 


Luonnonvärejä


Ylempi vaappu ei jää ainakaan huomaamatta


Tämä väriharvinaisuus on ollut kuhien mieleen
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti