Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 15. toukokuuta 2023

Pohjatöitä

 Oma veneemme odottaa vesillelaskua. Tämän kevään hommana on muutaman vuoden tauon jälkeen pohjan maalaus. Koska veneemme on laiturissa Messilässä ja maalle rantautumisia on ani harvoin, on veneen pohja säilynyt lähes kolhuitta. Karikoita ja kiviä ei likkumillamme vesillä ole käytännössä ollenkaan. Trailerilla olevan veneen pohjan kunnostus on luku sinänsä. Pohjan hiominen vaatii välillä akrobaatin alkeistaitoja, jotta hiomakoneen ja kädet saa pujoteltua trailerin ja veneen väliin. Oma lukunsa on hiomakoneen painaminen ylöspäin eri makuuasennoissa... Onneksi venettä pystyy hieman liikuttamaan trailerilla, joten rullien tukikohdatkin saa hiottua ja maalattua. Hidas työ on vihdoin saatu tehtyä ja Vesijärven ahvenet saavat taas ihailla siistiä veneen pohjaa. 

Veneen kulkuvalon polttimon kiinnitys tuli viime syksynä tiensä päähä ja uusi on jo tilattu. Neljäkymmentävuotias vene on  muuten hyvässä kunnossa, kiitos kuuluu myös nykyiselle lämpimälle talvisäilölle. 


Auringonottoa suojavarusteiden kanssa


Ahdasta on 


Viimeisiä silauksia


Kesä kurkistelee aivan muutaman viikon päässä. Nakersin viikolla pari hoikkaa "tuulenkalaa" kesän taimenenpyyntireissuja varten. Tenovuonolla, joen alimman osan taimenenkalastus alkaa juhannuksena. Siellä täytyy kokeilla noiden vaappujen toimivuutta. Nämä ovat ensimmäiset koskaan tekemäni yksikoukkuiset vaappuni, joten saa nähdä kuinka taimen näissä pysyy. Loppukesästä olemme viisaampia. 


Tuulenkalat
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti