Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Jälleen kotona

 Saavuimme tänään kotiin lomaltamme Utsjoella. Etelän hämärtyviin iltoihin tutustuimme jo Pohjanmaalla, missä vietimme muutaman päivän sukuloiden ja vähän ulkoillenkin. Viimeiset päivät Utsjoella hyödynnettiin pakkaamisten ohessa kalastaen. Kesän viimeinen harjus nappasi pieneen Kata-streameriin, joka osoittautui erinomaiseksi pyyntiperhoksi. Pääsin käymään vielä Tenovuonolla  utsjokelaisseurueen kera. Taimenet eivät tällä kertaa olleet heittopaikan läheisyydessä mutta hienossa sumusäässä oli mukava ihailla vaikuttavia maisemia vielä kerran. Muutama pintakäynti kertoi lohien meneillään olevasta noususta kohti kutujokeansa. 


Koirankarvaperho oli kalojen mieleen


Pilvet olivat matalalla Tenovuonolla


Eväshetki rantakivillä


Pojat kalastivat ahkerasti


Loppukesän väriloistoa Johkamiellin pihamaalta

Keski-Pohjanmaalla, Lestijärvellä mökkiranta on oivaa aluetta lintujen seuraamiseen. Jouduimme hieraisemaan silmiämme, kun rantapuihin lehahti harvinainen vieras. Epäuskoinen ensihavainto varmistui, kun lintu saapui seuraavana päivänä ja saimme katsottua sitä kiikareilla ja lopulta kuvattua sen. Yllätysvieraamme oli kuin olikin käki, jota näkee harvoin noin läheltä. Meillekin tämä oli ensi kerta. 

Joutsenet uivat rannan editse kahden poikasensa kanssa. Toivottavasti poikaset ehtivät varttua ja voimistua riittävästi ennen syksyn muuttomatkaa. Heinäsorsat ottivat päivänokoset laiturin päässä olevilla kivillä. Niitä ei rannan läheisyydessä liikkuneet ihmiset häirinneet.


Harvinainen vieras mökkirannassa


Se on ilmiselvä käki


Tarkkasilmäinen löytää kuvasta kolme heinäsorsaa

Kävimme perjantaina Lestijoen Raiviossa kalareissulla ja saimme mukaamme Lestijärvellä syntyneen isäni. Ketterästi yhä kulkeva metsä- ja kalamies tuntee nämä seudut jo lapsuudesta lähtien. Kalastelun välissä meillä oli aikaa istahtaa eväillä herkutteluun ja makkaranpaistoon, kunnon kalareissun tapaan. Hämärän laskeuduttua nirsot kirjolohet haksahtivat hollolalaiseen pikkuvaappuun.  


Raivion viihtyisä tulipaikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti