Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 24. heinäkuuta 2022

Harjustelua

 Hollolalaiset Sampo ja Väinö käväisivät vanhempineen pikavisiitillä Johkamiellissä pohjoisimpaan Suomeen ja Norjaan suuntautuneella lomareissullaan. Perheen kaukaisin vierailukohde oli tänä kesänä Euroopan pohjoisin kolkka, Nordkapp. Pojat ovat nuoresta iästään huolimatta jo kokeneita lapinkävijöitä. Molemmat pojat ovat myös oikeita lohimiehiä, sillä kummankin meriittilistoissa komeilee lähes metrinen Tenon lohi parin vuoden takaa. 


Piia, Ossi ja Väinö hämmästelevät Sampon taitoa vohvelinpaistajana

Lahtelaiset Anne ja Vesa saapuivat reissullaan naapuriin Kaavaan, missä he majoittuivat perinteisessä lohimökissä. Nuorenparin auto nieleskeli tällä lomareissulla melkoisesti kilometrejä, sillä Utsjoelta matka jatkui kohti Rukaa. Utsjoella oli kuitenkin muutama päivä aika nauttia maisemista ja paikallisista herkuista, harjukset etunenässä. Anne nautti ajastaan luonnon keskellä ja teki tarkkoja havaintoja niin joentörmältä kuin kylänraitilta. Vesa on varsinainen harjusmies, sillä hän suuntaa jälleen elokuussa perinteiselle harjuksenpyyntireissulle Käsivarteen. Miehen perhorasiat pursuavat toinen toistaan hienompia, oman hoviperhonsitojan luomuksia. Tenon harjukset pitivät myös Vesan perhorasioiden antimista. 

Me taas nautimme harjuksista monessa muodossa. Aamupalalla, leivän päällä nautittu graaviharjus oli viedä kielen mennessään. Savustuspönttöön päätyneistä harjuksista pääsi nauttimaan myös naapurustoon ilmestynyt tuttu pariskunta Joensuusta.


Vesa Nollamin rannalla


Anne tyylikkäässä hyttyshatussaan


Komeita Tenon harjuksia


Tämä on suurta herkkua


Menneellä viikolla Tenon vesi hypähti melkoiseen kesätulvaan. Samalla vesi jäähtyi ja harjusten ruokahalu heräsi. Veden noustua ja virtauksen lisäännyttyä löysimme harjuksia aivan uusista paikoista. Kulunut viikko tarjosi myös mielenkiintoista kuvattavaa tulevaa elokuvaa varten. Isokoskeloperhe tuli muutaman metrin päähän uidessaan ja ruokaa etsiessään. Kun emo yhtäkkiä huomasi olevansa poikasineen aivan kalamiehen nenän edessä, lähti koko komppania keskivirtaan vesi roiskuen. Sain tuon kaiken taltioitua hauskoine yksityiskohtineen. Kamera siis kannattaa pitää aina mukana. 


Helena tutuilla rantakivillä


Isokoskeloperhe lähestyy ja lähestyy...


Joko kohta tärppää?


Rantasipi piti meille seuraa jokaisena kalastuspäivänä


Veden noustua se virtaa jälleen Nuoraskarin molemmin puolin
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti