Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Pahkataimen

Kenneth oli saanut käsiinsä vanhan LGH-vaapun jonka uintilevy oli katkennut. Korvaava uintilevy löytyi vaappumerkin nykyiseltä valmistajalta  Asikkalasta ja hivenen kaventamalla siitä saatiin lähes alkuperäisen kaltainen. Näissä varhaisissa LGH:n vaapuissa on suomalaisen vaappuhistorian havinaa.


Vanha vaappu ennen korjausta


Mitähän Oulujoen taimenet tuumaavat tästä?

 Itä-Suomeen tilattu taimenveistos on saanut jo alustavan muotonsa. Muutama vuosi sitten saamastani suuren pahkan lohkoista on syntynyt jo monia töitä. Pahkan kirjavat värit pääsevät nyt noin puolimetrisen taimenen koristeiksi. Tämän kaltaisia töitä tehdessä työkalut pienenevät työn edistyessä. Moottorisahaa en tätä veistosta tehdessä enää tarvi, "Raspi-Roopea"  ja kuviosahaa sitäkin enemmän. 


Kalan muodon hahmottelua


Pyrstön puoli saa hoikistua vielä paljon


Evien aihioita


Sieltä ne yksityiskohdat hissukseen hahmottuvat


Italianvinttikoira Titti on ollut meillä pari päivää päivähoidossa. Vuoden ikäisessä neidissä on virtaa yllin kyllin ja Katan kanssa painiminen on sen ehdotonta lempipuuhaa. Titti odottelee tulevaa kesää jo innolla, sillä se pääsee viettämään Katan kanssa yhteistä aikaa Utsjoella useamman viikon ajan. Tämän päivän raikkaalla vappusäällä oli metsälenkille syytä pukeutua kunnolla, sillä Titin turkki on perin ohut. 


Tyyli on tärkeintä, tuumaa Titti


Titti ja Kata


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti