Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 22. toukokuuta 2022

Juhla-aikaa

 Helenan työnohjaajaopintojen päättäjäispäivä ja syntymäpäivä sattuivat samalle päivälle, eiliselle. Tuplajuhlia vietettiin Rysänperän kodalla, päivänsankarin tyyliin sopivalla tavalla. Parin vuoden työnohjaajaksi opiskelu on saatu onnelliseen päätökseen. Uusia tuulia on Helenan tapaan luvassa jatkossakin. Kiitos Piian, Ossin, Väinön ja Sampon sekä Elisan, saimme nauttia sekä tarjoiluista että mukavasta seurasta. Kodalla nautittujen makoisten syötävien jälkeen oli mukava kömpiä makuupussin lämpöön.  Paikkahan on mitä sopivin yöpymiseen, joko kodassa tai teltassa. Yötä kohti tyyntynyt sää tarjosi oivan ympäristön luonnon seuraamiseen. Silkkiuikut suorittivat soidinmenojaan härkälinnun säestäessä tanssia "kauniilla" laulullaan. Tikka koputteli nokallaan kuuluvasti onttoja puunrunkoja. Aamulla pikkulinnut heräsivät auringon ensi kajoon. Kurjet kaarsivat lähipoukamaan aamun valjettua vaikuttavan laulunsa säestyksellä. Tiedetään että kurkien laulu teki vaikutuksen aikoinaan myös kansallissäveltäjäämme Jean Sibeliukseen. 

Kimmo vieraili kahveilla Rysänperässä aamuisella kalareissullaan ja otti lähtiessään mukaansa Sampon. Sampo pääsi näin yllättäen uistelu- ja jigausreissulle kokeneen kalamiehen kaveriksi. Aurinkoinen keli oli houkutellut järvelle muitakin, niin kalaan kuin muuten ulkoilemaan tai veneilemään.


Pienimuotoiset ulkojuhlat alkamassa


Kalalokki tutkii ympäristöä


Silkkiuikun hormonit hyrräävät


Kata nauttii auringosta ja lämpimästä säästä


Yöllä järvi oli peilityyni


Aamun ensimmäisiä kulkijoita


Sampo ja Kimmo matkalla apajille


Siikaniemen pohjoiskärjestä on upea näkymä Komonselälle


Myrskyn vaappuprojekti eteni tänään aimo harppauksen. Nuori nikkari pääsi vihdoin maalaushommiin ja valkoiset vaappuaihiot saivat ottavat värit pintoihinsa. Kynäruisku oli Myrskylle uusi tuttavuus, mutta maalaaminen sujui vaivattomasti. Ohuin kerroksin edenneen maalaamisen jälkeen ihailtavinamme oli kaksi varsinaista ottiväriä. Punainen hopeahileellä koristeltu vaappu on varsinainen lohikalojen herkku ja ahvenväri kelpaa niin kuhille, hauille, ahvenille kuin punalihaisille eväkkäille. Huomenna vaaput pääsevät vielä koukutukseen ja uimakouluun. Sitten nämä vaaput ovat valmiit jo kalareissuille.


Yksivärisellä vaapulla on hyvä harjoitella kynäruiskumaalauksen saloja


Uintilevyn uran sahaaminen vaatii vakaata kättä


Uintilevy liimataan runkoon propionaatilla


Toinen vaappu sai maalatut ja toinen tarrasilmät


Näitä ei hevin uskoisi ensikertalaisen tekemiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti