Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Työkalupakki

 Kunnon työkaluilla hommat sujuvat tunnetusti vaivatta ja mallikkaasti. Me kävimme tänään Hahmajärven rannassa pienissä remonttihommissa. Loppukevään lämpimät säät olivat irrottaneet Anna-Liisan kesämökin katolta lumet ja jäät, jotka alas tullessaan olivat repäisseet seinään kiinnitetyt tikkaat irti räystäslaudan kera. Katon harjalle oli samalla syntynyt pieniä vaurioita.

Anna-Liisan isä oli aikoinaan hommannut mökille kaikki mahdolliset työkalut. Innokkaalla nikkarilla ja puusepällä oli sekä puuntyöstöön sopivat käsityökalut että monipuoliset sähköiset vermeet. Vanhaan tapaan kaikki aiemmin yli jäänyt rakennustavara oli laitettu talteen. Niinpä tänään korjattiin peltikatto alkuperäisellä pellillä joka oli jäänyt aiemmasta kattoremontista ylimääräiseksi. Samoin uusi räystäslauta löytyi varaston alta pahan päivän varalle säästetyistä laudoista. Opiksi tästä on helppo todeta että kannattaa laittaa remonttien yhteydessä talteen pieniä määriä erilaisia materiaaleja. Rakennuspuutavara on tätä nykyä sen verran kallista, että sitä ei juuri kannata pieniä tähteitä lukuun ottamatta käyttää saunan lämmitykseen. Vanhojen rakennusten korjaamisesta kiinnostuneiden kannattaa lukea Tuuma-lehteä, joka on Rakennusperinteen Ystävät ry:n jäsenlehti. 


Tikkaat ovat jälleen kiinni seinässä 
ja rikkinäinen räystäslauta on kohta irti


Varastosta löytyi aivan viimeisen päälle tyylikkäät suojalasit


Välipalaksi kahvit ja Sarahin leipomaa tuoretta hapanleipää

Mökiltä löytyi myös hieno puinen pakki ja vanha lusikkauistin. Tämä kookas Stubb oli 60- ja 70-luvuilla kohtalaisen suosittu haukiuistin. Tämä yksilö on varustettu kaksin koukuin.


Vanha puinen pakki


Patinoitunut Stubb -lusikkauistin


Askartelin eräille taimenta uisteleville mökkiläisille työkalupakin. Tämän salkkumallisen pakin työkalut ovat tarkoitettu taimenen uisteluun. 


Taimenen uistelijan työkalusalkku


Siinä on sopivia työkaluja monelle kelille


Tänään on valtakunnallinen Koiranpäivä. Meidän perheessä on ollut koiria jo yli 30 vuotta. Piki, Saima, Totti ja nykyinen Kata ovat kaikki olleet lapinkoiria. Jokainen on ollut oma valloittava persoonallisuus ja vaikka yhteinen puhuttu kieli puuttuukin, tulemme yleensä hyvin ymmärretyksi toisillemme. Lapinkoira on osoittautunut mukavaksi ystäväksi, joka viihtyy meidän tavoin ulkoharrastusten parissa.


Piki vanhoilla päivillään Levajokisuussa


Saimalla on taas asiaa. Tällä kertaa Kuoppilastunturin huipulla


Totti poseeraa järven jäällä


Kata on tunturissa (kuin) kotonaan


Italianvinttikoira Titti tulee meille hoitoon ensi viikonloppuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti