Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Merkkipäivä

 Tänään olemme viettäneet äitienpäivää. Juhlapäivää vietettiin kesään valmistautuen ja kotona hyviä herkkuja nautiskellen. Helena on suunnitellut tulevan kesän retkiruokia ja kuivuri on ollut päivittäisessä käytössä jo jonkin aikaa. Päivän ateriat olivat myös sukua retkiruoille. Merkkipäivästä tuli tällä kertaa kaksinkertainen, sillä laskimme myös veneemme Vesijärven aalloille tänään. 

Hämeenkoskella, Tapanin lämpimässä varastossa talvihorroksensa viettäneen veneen keväthuoltoon kuului mm. pientä paikkamaalausta ja kaikuluotaimen virtaongelman ratkaiseminen. Syy kaiun virtojen katkeamiseen löytyi lopulta harvinaisen helposti. Jotain uuttakin tälle kesälle hankittiin, sillä saamallani lahjakortilla veneeseen ilmestyi viimeistä huutoa oleva ratti. Paikkamaalauksen tarvikkeet löytyivät omasta hyllystä, joten tämän kevään huoltohommat sujuivat erittäin kustannustehokkaasti. Pesun ja vahauksen jälkeen vene oli jälleen valmis vesille. Bensa-asemalla trailerilla ollutta venettä tankatessa viereen pysähtyneestä autosta nousi mies joka totesi, että "siinäpä on vasta hieno vene". Itsekin on pakko todeta, että ikäisekseen (vm.1984) veneemme on varsin hyväkuntoinen. 


Pohjan uutta maalipintaa


Ohjaamonäkymä stryyrpuurin puolelta


Kuudes kesä alkamassa samalla laituripaikalla


Kotisataman rampilla


Ei ole vielä ruuhkaa laiturilla


Tänään tuli tehtyä Helenan retkikeittimeen lisäosat, joiden avulla keitintä voidaan käyttää myös suurempien astioiden kanssa. Yksinkertainen, kaksiosainen ruostumattomasta teräksestä tehty ristikko on helppo purkaa ja pakata. 


Tämän ristikon idea löytyi netistä


Yksinkertainen on usein myös toimivin


Naapurimme Anna-Liisan pihalla vierailee päivittäin lukuisia eri siivekkäitä. Sinisorsapariskunta nukkui yönsä tonttiemme rajalla ja vietti aamupäivää talviruokintapaikan tähteistä nautiskellen.


Nämä sorsat ovat todella hyväkuntoisia


Rouva


Herra


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti