Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 1. elokuuta 2021

Tutussa seurassa

Viimeinen lomaviikko Johkamiellissä riensi tuulen lailla. Anitta ja Pauli saapuivat tutulle mökilleen jo toistamiseen tänä kesänä. Kymmenien vuosien kesälomailut Tenon rannalla saivat jatkoa tänäkin kesänä. Lapin lumo on kietonut tämän pariskunnan täydellisesti pauloihinsa. Osa tätä lumoa ovat rannoilla tutuiksi tulleiden kalastajien lisäksi ne monet paikalliset ihmiset joihin on muodostunut tiiviit siteet.

Kävimme Anittan ja Paulin kanssa yhdessä harjustelemassa. Helenan Kylmäkaltionsuvannosta saama reilun kokoinen harjus pääsi nuotion lämpöön ja se nautittiin paikan päällä. Kävimme yhdessä myös Ailigastunturin laella, missä Helena loihti kolmen ruokalajin retkilounaan ykkösluokan maisemissa. Sää oli mitä parhain, sillä edellisen viikon tuulien jälkeen koitti vihdoin lähes tyyni päivä. Alkupalana nautimme Tenon harjusta pannulla paistettuna ja pääruokana Paistuntunturin porotortillaa. Jälkiruokana kunnon kahvit asiaankuuluvine kahvileipineen. 


Nuotiokalaa Kylmäkaltionsuvannon rantakivillä


Anitta Tenonlaaksoa ihailemassa Alkuruoka Ailigaksella


Porotortillaa


Pauli, Anitta ja Kata 

Elina ja Petu ovat tänä kesänä pitkän reissun Utsjoella. Elinaa on työllistänyt paikallinen Aurora Holidays, joka sai hänestä innokkaan ja tunnollisen kiireapulaisen. Lohisuvannon rannalla sijaitsevan matkailuyrityksen ovi on käynyt tiuhaan, kun matkailijat ovat nauttineet viihtyisän majoituksen lisäksi maisemaravintolan menun antimista. 

Elinan harvat vapaapäivät ovat menneet lähiseutuun tutustumisessa. Utsjoki on tainnut ottaa Elinan pieneen otteeseen, sillä suunnitelmissa on paluu näihin maisemiin jo ensi talvena... Kävimme yhdessä Elinan ja Petun kanssa Yläkönkään ylimmän kosken päällä kalareissulla. Auringon lisäksi saimme kaksi syömäkalaa jotka hetkeä aikaisemmin uivat ihailemassamme kristallinkirkkaassa Tenon vedessä.

 Kylmäkaltionsuvannon yläosan isomusharjus jäi kasvamaan lukuisista pyyntiyrityksistämme huolimatta. Tuo valtava harjus esiintyi rohkeasti aina kun tarjosimme sille perhorasioidemme sisältöjä. Kunnon mulahdukset ja hypyt kuuluivat tämän harrin arsenaaliin.


Elinan riemua tunturissa


Helena Yläkönkään kirkkaan veden ääressä


Ukkosmyräkkä ohitti lähietäisyydeltä Vetsikossa


Petu, perhomies 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti