Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Huoltotöitä

 Yksi etenevän kevään merkki on valmistautuminen kesäkalastuskauteen. Iäkäs veneemme on vetreässä kunnossa ja varustusta on täydennetty vuosittain. Tänä keväänä veneemme sai uudet istuimet. Herkästi pyörivillä ja tukevasti topatuilla istuimilla on mukava istua kalastuspäivän kestäessä, vaikka lempilajimme jigaaminen tapahtuukin pääosin seisten. Kimmo korjasi tänään veneen maalipinnan pieniä vaurioita. Moottorin huomisen vuosihuollon jälkeen vene on valmis vesillelaskuun. Eri kalastusmuodoista erityisesti venepilkintää täytyy harjoitella tuleva kesänä. Vesijärvellä on monta venekuntaa jotka ovat erikoistuneet juuri tähän kalastusmuotoon. 


Uudet penkit vaikuttavat kaikin puolin hyviltä


Kimmo pääsi tänään maalarin hommiin


Verstaalla on syntynyt vaappuja moneen lähtöön. Lohivaappujen lisäksi kuhille ja järvien punalihaisille on värkätty muutamia pyytöjä. 


Tämä väri on kuhien mieleen tummissa vesissä


"Inarin väri" luulisi kelpaavan punalihaisille etelämpänäkin


Tenon lohenkalastuskielto sai viime viikolla lopullisen sinetin. Nyt odotellaan tietoja muutamista yksityiskohdista, kuten tulevasta turistien harjusluvasta. Mikäli hinta olisi edullinen ja lupa sallisi kalastaa joen molemmilta rannoilta, tulisi Utsjoelle varmasti innokkaita harjuksen pyytäjiä. Tenon harjuskanta on tunnetusti huomattavan vahva ja edellisen kalastussäännön tultua voimaan ovat harjukset saaneet uida lähestulkoon rauhassa. Tenolla on mahdollista saada myös poikkeuksellisen suuria harjuksia. Silloin tällöin suurharjukset ovat erehtyneet tarttumaan soutukalastajien lohiperhoihin ja vaappuihin. 

Vaikka Tenolla ei ensi kesänä lohta pyydetä, on moni lohenkalastaja silti lähdössä Utsjoelle loman viettoon. Tulevana kesänä on hyvää aikaa tutustua Utsjoen alueen muuhun tarjontaan. Luontokohteiden lisäksi alueen historia tarjoaa paljon nähtävää. Mikäli raja Norjaan aukeaa, riittää tekemistä yllin kyllin.


Tenon harjus on maittava ruokakala

Pihapiirissämme on jälleen tuttu äänimaisema. Sepelkyyhkypari huhuilee varsinkin iltaisin kuuluvasti. Kookas lintu on myös kaunis ilmestys.


Lintujen talviruokintapaikalta löytyy aina jotain herkkuja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti