Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Kesän kynnyksellä

  Kesän merkit ovat ilmassa. Luonto on herännyt kovimpaan kasvuvauhtiinsa sateiden tauottua ja ilman lämmettyä. Kukkaloisto hakee vertaistaan niin metsässä kuin pihapiirissä. Pihallamme kasvaa päärynä-omenapuu. Kyllä, risteytetystä puusta on kyse. Viime kesänä puu kasvatti ensimmäiset harvat hedelmänsä, mutta nyt puu kukkii uskomattoman runsaasti. Toivottavasti pölytys onnistuu ja saamme nauttia syksyllä makoisista hedelmistä. Pölyttäjät ovat ahkeroineet viime päivinä kukintojen kimpussa. Hyvältä siis näyttää.


Kimalainen työn touhussa


Päärynä-omenapuun kukka

Tenoon liittyvää uutisointia tulee seurattua tarkoin, onhan tuleva kesä poikkeuksellinen. Menneellä viikolla monien kulmakarvat kohosivat, kun Norjasta kantautui tieto, että rannikolle aiemmin määrätty koukkuverkkokielto lievenisi aiemmin päätetystä. Uuden päätöksen mukaan kielto jatkuu vain Tenovuonon lähialueilla. Ratkaisu hämmästytti varsinkin ajoituksensa vuoksi. Lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet että Finnmarkin alueen rannikkovesistä pyydetyistä lohista lähes 20% on Tenojoen kantaa. Toivottavasti päätös ei rapauta Suomen ja Norjan välisiä tulevia kalastusneuvotteluja. Turisteille suunnatusta harjusluvasta tuore tieto on että lupa maksaa 20€/vrk ja alle 18-vuotiailta 10€/vrk. Tänään olimme Kimmon kanssa Vesijärvellä hienossa säässä. Järvi oli lähes peilityyni ja taivas oli pilvetön. Saimme saaliiksemme hyviä fileahvenia ja lisäksi saimme sanamukaisesti parikiloisen mateen. Paikallinen verkkokalastaja huikkasi meille järvellä että hänellä olisi meille made, jos sellainen kelpaa. Tietenkin koukkasimme mateen kyytiimme ja iltapäivällä herkuttelimme paistetuilla mateen selyksillä perunoiden ja salaatin kera.


Tätä voi jo sanoa tyyneksi


Reissun "saalis"

Eero piipahti verstaalla laittamassa uintilevyt viimeisimpiin vaappuihinsa. Päijänteellä nähdään tänä kesänä melkoinen vaappukokoelma testissä kun Eero narraa punalihaisia Padasjoen lähivesillä. 


Eero lempipuuhassaan


Kata pitää seuraa verstaalla


Tämän vaapun lahjoitan arpajaisiin. Väri on erityisen hyvä järvitaimenelle ja -lohelle


Viime päivinä on valmistauduttu kesään. Helena on puuhaillut retkiruokien kimpussa. Tänä kesänä on aikomus tallustella tunturien kupeita, ehkä huippujakin. Peräkärryn käytössä kulunutta kuomua on korjattu lasikuidulla. Huomenna kovettuneet korjaukset siistitään lopulliseen kuosiin. Johkamiellin mökki saa tänä kesänä uuden lieden. Pääkaupunkiseudulta löytyi uudenveroinen kapea kaksilevyinen. Näitä ei kuulemma ole valmistettu enää viiteentoista vuoteen. 


Hiontaa vailla


Kuin uusi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti