Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Ahvenparatiisi

Sampon pitkin kevättä tekemä vaappu on valmis. Viimeiset viikot vaappu on odotellut verstaalla koukutusta ja uimakoulua, kunnes eilen Sampo pääsi vihdoin viimeistelemään hienon petokalavaappunsa. Ensimmäisen uimanäytteen jälkeen vaapun uintilevyä kavennettiin ja lyhennettiin. Toimenpiteiden jälkeen ahventakkinen vaappu ui sen verran houkuttelevasti, että haukien ja kuhien on jälleen syytä olla erityisen varuillaan. Ihan pienille kaloille tätä vaappua ei ole tarkoitettu, sillä se on parikymmentä senttiä pitkä.


"Ui ihan kuin oikea kala", totesi Sampo


Tyytyväinen vaappumies


Petokalojen viimeinen suupala


Ahvenen kutu alkaa pian olla takanapäin Vesijärvellä. Viime päivinä on kuulunut hyviä uutisia ahvenen aktiivisuuden lisääntymisestä, joten lauantaina lähdimme Kimmon kanssa pienelle kalareissulle. Kimmo kävi järvellä jo perjantaina ja ahvenia tuli mukavasti. Lauantaina ankkuroimme veneemme Messilän edustan kalapaikalle, parin kolmen minuutin ajon jälkeen. Lokki- ja tiiraparvi ilmoitti kalapaikan meille sekä näkyvästi että kuuluvasti.  Ahvenia alkoi tulla saman tien. Välillä kuoreparvi liikkui satakunta metriä syvyyskäyrää seuraten. Pysyimme kuitenkin samalla ankkuripaikalla lopulta koko lyhyehkön reissumme ajan, sillä ahvenia tuntui olevan koko ajan veneemme lähistöllä. Ahventen keskikoko oli tällä kertaa harvinaisen suurta. 

Ahvenet ovat jo nyt erittäin hyvällä syönnillä ja helposti pyydettävissä. Maukkaasta lähikalasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Vesijärven kimaltaville aalloille. 


Aamun raikkaassa säässä pipo oli paikallaan


Nyt on kunnon fileahvenia useampaankin ateriaan


Messilän sataman kalalokki on jälleen tutussa pesäpaikassaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti