Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Kalapaatti

Vene on taas nostettu Vesijärvestä ja tänään se pestiin perusteellisesti talvivarastointia varten. Veneemme viedään pian talviunille Hämeenkoskelle, missä se on saanut viettää tähänastiset talvensa lämpimässä varastohallissa. Näin kesäkalastuskauden päätteeksi voisi kertoa pari sanaa mieluisasta veneestämme. 

Ostimme nykyisen veneemme v.2017 kalastusalan ammattilaiselta. 1980-luvun puolivälissä valmistettu Yamarin 540R oli kunnostettu kaikin puolin ja ikäisekseen se oli hyvässä kunnossa. Sen ikäloppu moottori, 2-tahtinen Mercury 50, sai siirtyä eläkkeelle uuden 4t Suzuki 50:n tieltä. Suzuki sopi veneeseen täydellisesti niin kokonsa ja ominaisuuksiensa kuin nimensä vuoksi. Japanilainen Suzukihan tarkoittaa suomeksi ahventa, joita tulisimme veneellämme pääasiassa pyytämään. 


Kookkaan veneen traileri on varustettu jarruin


Enon laituri on veneellemme tuttu paikka


Suzukista on pelkkää hyvää sanottavaa

Yamarin 540R on mainio kalastusvene. Keskipulpetti on korkeaa mallia joten venettä voi ajaa myös seisten. Kalastaessa tuo ominaisuus on suurta plussaa. Pulpetin tasainen kansi on muotoiltu pöydäksi joten eväät voidaan nauttia vaikka veneessä. Karttakin voidaan levittää tuolle riittävän isolle pöydälle. Pulpetin etuosa on muotoiltu kahden istuttavaksi penkiksi, joten ajaessa neljä ihmistä voi katsoa ajosuuntaan. Pulpetissa on myös hyvät tilat mittaristolle ja kaikuplotterille. Pulpetin suunnittelija saa vielä ylimääräiset kehut pulpetin sisällä olevasta suuresta tavaratilasta. 


Seisten ajava Helena nauttii ajoviimasta lämpimänä kesäiltana


Pulpetin pöytä vaikka eväille


Kuskin työpiste

Veneen korkeat laidat tuovat turvallisuutta veneessä oleville. Riittävä leveys tekee veneestä vakaan ja suuri avotila mahdollistaa useammankin kalastajan saman aikaisesti. Veneessä on turvallista liikkua koska se kallistelee maltillisesti. Neljä vavanheiluttajaa sopii helposti kalastamaan toisia liiemmin häiritsemättä. Keulan kannelliseen kaukaloon mahtuu kahden erikokoisen ankkurin lisäksi vaikkapa varaköysiä tms. Veneen runsaista säilytystiloista mainittakoon laitoja kiertävät reunalliset hyllyt. Perässä tankin lisäksi matkustavat mm. varakanisterit. Avotila on itsestään tyhjentyvää mallia. 


Korkean laidan suojassa myös Hiroyuki voi kalastaa turvallisesti


Kääntyviä penkkejä voi liikuttaa myös korkeussuunnassa


Keulapenkille sopii vaikka pieni retkikeittiö


Keulakannen suojassa voi vaikka ottaa nokoset...

Kata on löytänyt oman paikkansa keulakannen alta, missä se on suojassa sateelta. Uteliaana koirana se tosin on viime aikoina alkanut istua keulakannen päällä. Veneessä koiralla on nostolenkillä varustetut pelastusliivit joten mahdollisen uimareissun sattuessa se on helppo nostaa takaisin veneeseen.


"Tästä keulakannelta on niin hyvä tarkkailla ympäristöä..."Kyllä veneessä on mukavaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti