Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Ampiaisen tekosia

 Sain tällä viikolla paketin Muhokselta. Paketissa oli pehmustettuun korurasiaan pakattu vaappu. Tämä iäkäs hollolalaisvaappu oli lähetetty korjattavaksi, sillä viimeisin sillä saatu lohi oli saanut vaapun uintilevyn katkeamaan haavissa tempoillessaan. Tämä "Ampiainen" on ollut omistajalleen erityisen mieluinen. Kymmenet lohet ja taimenet huijannut vaappu on ollut pyytävyydessään hämmästyttävän hyvä. Tämä iäkäs Ampiainen on hieman tavanomaista punaisempi. Liekö siinä syy sen toimivuuteen, vai sen ilmeikäs uinti? Verstaalla vaappu saa pian alkuperäisen kaltaisen uintilevyn ja se on taas valmis pyyntihommiin.


Ampiainen - ottipeli

Ampiainen on yksi vanhoista ja perinteisistä lohiväreistä. Se on osoittanut toimivuutensa jo vuosikymmenien ajan eri valmistajien tekeminä. Ampiainen on yksi niistä väreistä jonka voi sitoa siimaan aina. Se toimii monilla eri keleillä ja käytännössä koko kesän ajan. Oma, Ilarin kanssa v. 2008 saatu ennätyslohi tarttui juuri tähän väriin. 


Alkukesän lohi pitää myös Ampiaisesta

Tänään kokkasimme lohta tenolaiseen tapaan. Aluksi medaljonki keitettiin paistinpannulla ohuessa vedessä molemmin puolin. Veden haihduttua medaljonki vielä paistettiin voinokareen kera. Päälle ripaus suolaa ja herkku oli valmis. Tätä reseptiä suosittelemme mitä lämpimimmin.


Vettä pannulle ja medaljongit päälle


Paiston jälkeen herkku on valmis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti