Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Ulkoilmaa ja kädentaitoja


Viime päivinä olemme vapaa-ajalla tehneet kotona pieniä kunnostustöitä. Hyvien säiden myötä olemme myös ulkoilleet kevään etenemistä ihaillen. Perjantai-iltana suuntasimme auton nokan kummipoika Väinön perheen kutsumana yöreissulle luonnon siimekseen. Väinö ja velipoika Sampo ovat innokkaita partiolaisia. Sampo on erityisen innostunut ulkona yöpymisestä. Niinpä Sampo aikoo virittää rivitalon takapihalle riippumaton ja yöpyä siinä kuukauden ajan, kunhan kesälomapäivät koittavat. Partiolippukunta Hollolan Hirvenhiihtäjät on toiminut jo vuodesta 1959. Hirvenhiihtäjät on aktiivinen lippukunta ja heillä on mainio erämaja Pinnola, johon pääsimme nyt tutustumaan. Pinnolan viihtyisässä pihapiirissä on suuri hirsilaavu, havulaavu ja puuvaja, joten puitteet viihtyisälle yöretkelle ovat kunnossa. Sääkin suosi meitä sillä ilta-aurinko saattoi meidät yöpuulle ja aamuaurinko toivotti hyvät huomenet.


 Pinnolan päärakennus on ryhdissään


Retkikunta suunnittelee iltapalaa


Havulaavu


Poikien riippumatot valmiina yöpymiseen


Sampo viihtyy riippumatossa


Väinö ja Kata luottavat toisiinsa


Helenan vanhan retkikuksan viimeinen palvelus


Yöretken jälkeen Sampo ja Piia poikkesivat Uisteen verstaalle. Sampon aiemmin keväällä tekemä vaappu sai nyt koukut ja pääsi uimakouluun. Hyvä uinti löytyi hetkessä ja kalat saavat nyt pelätä henkensä kaupalla tämän vaapun kohtaamista. 


Hyvä on uinti, toteaa Sampo


Muikea hymy kertoo kaiken


Retkeilevä Piia-äiti aloitti oman pahkakuksan veistämisen lauantaina. Aiemmin Piia kävi verstaalla tekemässä katajaisen retkilusikan ja nyt aloitetun kuksan lisäksi Piian ajatuksissa häämöttää myös retkilautasen veistäminen, pahkasta sekin. Seuraamme Piian projektin edistymistä innolla.


Piia sahaa ja aurinko hymyilee


Talttahommia


Kupin hiontaa 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti