Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Tonttujen hommia


Tänään on ensimmäinen adventtisunnuntai ja varsinainen joulun odotus alkaa. Tänne eteläiseen Suomeen saatiin viikonloppuna vihdoin pakkaskelit ja muutama sentti lunta, mikä tuo ripauksen aitoa suomalaista joulutunnelmaa. Me kävimme eilen Hollolan Ketarlammilla nokipannukahveilla. Muutaman pakkasasteen talvisää oli kuin luotu ulkoiluun. 


Taavetilla alkaa kiireinen kuukausi


Pilkkikelit lähestyvät vääjäämättä


Luksusta luonnon keskellä


Meidän verstaalla on oltu joulumielellä ja touhuttu joulupukin apureina. Itse tehdyt lahjat ovat aina yksilöllisiä ja kädenjäljen lisäksi lahjaan tarttuu pala tekijää. Lahjojen lisäksi verstaalla on värkätty perinteisempiäkin tuotoksia. Eeron uusimmat vaappuaihiot saivat tänään rautalankarungot sisuksiinsa. Kimmo aloitti tutkimustyön pahkan sisälle mahdollisesti kätkeytyneen kuksan löytämiseksi. Seuraamme etsintää jatkossa...


Eero laittaa liimaa lankauraan


Tässä pieni osa Eeron veistämistä vaappuaihioista


Paljastuuko pahkan salaisuus?


Kimmo miettii sahauskulmia


Pihapiirissämme asuu yhä rusakko. Lumen tultua sen öisiä liikkeitä on helppo seurata. Lapinkoira Kata on välillä harmissaan kun kesyyntynyt rusakko ei enää välitä sen haukkumisesta vaan aterioi kaikessa rauhassa aivan lähietäisyydellä. Eilen päivällä rusakko päästi meidät parin metrin päähän itsestään, luottaen harvan pensaan näkösuojaan. 


Pitkäkorva kuuntelee juttujamme


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti