Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Tonttuja näkyvissä


Viime päivinä on iltalukemisena ollut juuri ilmestynyt Tonttu - tarua & totta. Lahtelaisen Heikki Sauren kirjoittama uutuuskirja on täynnä herkullisia tarinoita erilaisista tontuista. Kukapa meistä ei olisi kuullut esimerkiksi saunatontusta, joulutontusta puhumattakaan. Monet tänäkin päivänä käytettävät sanonnat ja tavat kumpuavat ajoilta jolloin tontut sekä haltijat kuuluivat läheisesti jokapäiväiseen elämään. 

Tämä tonttukirja on tehty suurella sydämellä. Tontuista ja niiden lähisukulaisista löytyy valtavasti tallennettua tietoa historiasta. Aihe on sen verran kiinnostava että kirjailija Heikki Saure kirjoitti kirjan Suomen Tietokirjailijat ry:n tuella. Kirjasta on julkaistu tänään myös uutinen. Tonttu - tarua & totta on kirja, joka kannattaa lukea.


Kukapa ei tuntisi tonttua


"Uisteen" väki ryhtyy viettämään Joulua ja toivottaa kaikille rauhallista ja lämmintä juhla-aikaa kera kilttien tonttujen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti