Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Villahousuja tarvitaan


Kulunut viikko antoi jo lupauksia lämpimistä keleistä täällä pohjoisessa, mutta viikonloppuna sää viileni oikein kunnolla. Tätä kirjoitettaessa mittari näyttää vesisateessa +5 astetta ja ylihuomiseksi näille seutuville on lupailtu aitoa lumisadetta. Saa nähdä kuinka ennusteet pitävät paikkaansa. Villahousut ovat oikeasti tarpeen jos on aikomus lähteä lähipäivinä esim. kalastushommiin. 

Alkuviikosta tervasimme veneen. Nyt vene saa kuivua rauhassa, sillä ensimmäinen soutulupa on vasta juhannuksen alusviikolla. 


 Pian on vene valmis vesillelaskuun


Alakönkäällä on melkoinen nähtävyys. Vaikka jäidenlähdöstä on aikaa jo kuukausi, on könkään alla rannat yhä monimetristen jääröykkiöiden peitossa. 


Jäätä on valtavasti joka puolella 


Tämä pieni karikko on saanut päällensä korkean jääröykkiön


Nuorgamissa poiketessamme kävimme katsomassa maisemaa myös Pulmankijärventien varressa. Ylängöllä kaikki oli vielä ruskeaa. Puiden silmut olivat yhä aukeamatta.


Kesän merkkejä saa vielä etsiä Kata nauttii täysin siemauksin


Pahtavaaran levähdysalueella oli tehty odotettu pusikon raivaus. Nyt on Levajokisuun upea maisema jälleen hyvin nähtävissä ja ikuistettavissa. Rastigaissan rinteet ovat yhä paksun lumen peitossa joten lämpimän sään saavuttua ylängölle Tenolla koetaan vielä jonkinlainen kesätulva.


Nyt tämä maisema pääsee oikeuksiinsa


Tenon varsille on kehittynyt uutta matkailutoimintaa. Kanootin ilmestyminen yläjuoksulta ei ole enää suuri hämmästelyn aihe. Kyllä näitä jokimaisemia kannattaa tulla melomaan kauempaakin.
Utsjoen kirkonkylällä puhaltelevat optimistiset tuulet. Utsjoen entinen Matkailuhotelli on avattu uuden omistajan johdolla uudella nimellä Hotelli Utsjoki. Toivottavasti perinteikäs hotelli nousee uuteen kukoistukseen.
Utsjokisuun rannassa tehdään suuria rakennustöitä. Uuden yrittäjän revontuli-iglut nousevat hienoihin maisemiin. Näyttää siltä että talvimatkailu saa Utsjoella uuden piristysruiskeen. Tämänkaltaiset hankkeet tuovat asiakkaita monille paikallisille yrittäjille, verotuloista puhumattakaan.


Melojat ohittavat juuri Hyljekiven


Kokkolalaiset Anitta ja Pauli ovat kalastaneet Tenolla vuosikymmeniä. Nuorekas ja hyväntuulinen pariskunta majoittuu aina Kivikosken rantamökkiin ja tuntevat kosken kuin kotipihansa. Paulin omat vaaput ovat koituneet lukuisien lohien viimeiseksi evääksi. Anitta on koirien ystävä. Kata menetti sydämensä Anittan rapsutuksille. 


Kumpi nauttii enemmän, Anitta vai Kata?


Kivikosken nähtävyys on suuri KuninkaankiviAdolf Frederikin vaakunan päälle on kasvanut sammalta, joka täytyisi poistaaKivikosken Toppakivi pilkottaa


Kalastus on pikkuhiljaa pääsemässä vauhtiin Tenolla. Jos kulkuttajien saaliit olivat ensimmäisten vuorokausien osalta vaatimattomat, saivat viikolla soutamaan ehtineet mukavia saaliita. Taimenien ja muutamien talvikoiden lisäksi kalamiehet saivat väsytellä hyvävoimaisia nousulohia. 

Kun omat soutuluvat on vasta edessäpäin, oli tänään ilo saada saalisuutisia Namsenilta, Norjasta. Tutut kalamiehet ovat olleet jälleen lohenpyynnissä ja hyvällä menestyksellä. Porukan ensimmäinen lohi oli saatu tänään ja tuttua tutummalla vaapulla.


Mika ja Janne sekä reissun ensimmäinen lohi


Hollolalainen vaappu alkukesän väreissä


Kalavermeet valmiina pyyntiinEi kommentteja:

Lähetä kommentti