Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Juhannusviikon tunnelmia


Päivät kuluvat uskomattoman nopeasti luontoa tarkkaillen. Kamera täytyisi muistaa pitää aina mukana, kun astuu ulos ovesta. Luonto on herännyt salamannopeasti täyteen loistoonsa tällä viikolla. Lintujen pesintäpuuhat ovat nyt parhaimmillaan ja juuri kuoriutuneita poikasia ruokitaan ympäri vuorokauden. Pieni uhka ilmaantui linnunpojille pari viikkoa sitten. Helena näki pihallamme lumikon, joka on todellinen vaara pihapöntöissä pesiville talitiaisille ja leppälinnuille jälkeläisineen.


 Leppälintunaaras Talitiainen vie ruokaa poikasilleen Tämä kaunis kaakkuri uiskenteli Aittisuvannossa


Nuorasjoki laskee Tenoon aivan mökkimme kohdalla. Kirkasvetinen pikkujoki, paremminkin puro, saa alkunsa Kuoppilastunturin kyljestä. Nuorasjoen laaksossa viihtyvät monet eri kukat. Alati kiemurteleva joen uoma on täynnä pieniä putouksia ja lompareita. 


Tunturipuron raikkautta


Mökki pilkottaa luonnon kehyksissä


Kurjenkanerva on värikäs ilmestys


Tänään kävimme tunturikahveilla Nuorgamissa Skaidijärvellä. Mukaamme saimme Anittan, joka nauttii näistä maisemista täysin siemauksin. Hilla kukkii nyt todella runsaana. Toivottavasti halla ja kovat tuulet loistavat poissaoloillaan lähitulevaisuudessa. Hillahysteriaan sairastuneille näyttää näillä näkymin tulevan toivekesä.


Hillan kukkia on nyt paljon


Skaidijärven taukopaikka


Anittan kuksa on paikallista mestarityötä


Ystävykset


Niittykirvinen kävi ihmettelemässä meitä 


Kapustarinta on tunturissa kulkijan yleisin seuralainen


Isonkivenvaaralta avautuu näkymät Norjan lumihuippuisille tuntureille


Juhannusviikolle oli etukäteen ostettuna yksi soutukalastuslupa. Vesi Tenossa on laskenut kovaa vauhtia ja kirkastunut samaa tahtia. Uskomattoman hyvä tuuri sattui kohdalle juuri ennen lounastaukoa kun vapa taipui aivan venerantamme yläpuolella. Jo useampana kesänä on kesän ensimmäinen lohemme saatu juuri tästä samasta paikasta. Varsinkin korkealla vedellä tämä "Kallen kuopaksi" ristimämme Hannunväylän rantamonttu tuntuu olevan tittien ja lohijalkojen suosiossa. Erityisen mieluisaa oli se, että lohijalka valitsi uuden vaappuvärin. Tältä ruskeaselkäiseltä "Kivikoski"-väriltä toivon tulevaisuudessa vavantaivutuksia.


Juhannuslohi


Uusi vaappuväri
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti