Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Laituritalkoissa


Torstaina olimme laituritalkoissa Lahden Navigaatioseuran mökillä. Kommodori Pasi Salmisen johdolla nelihenkinen, plus lapinkoira, tiimimme lähti matkaan Messilästä. Keväisen jäidenlähdön seurauksena osa laiturista oli ajautunut kauemmas rannasta. Me irrotimme laiturin sen raskaista, kettingein liitetyistä painoista ja hinasimme laiturin rantaan. Laiturin painot merkittiin kellukkein ja ne siirretään myöhemmin takaisin alkuperäisille sijoilleen nosturilla varustetulla aluksella. Onnistuneen urakan jälkeen kokkasimme seuran grillikatoksessa maittavan aterian. 


 Katasta on tullut jo oiva laivakoira


 Talkootiimi: Kata-laaduntarkkailija, Pasi, Nani ja Helena


 Laituri on saatu irrotettua ja se viedään rantaan


Verstaan viimeisiä valmistuneita tuotoksia ennen kesää oli uusi kuksa. Jälleen kerran oli luontoäiti pistänyt parastaan pahkapuuta koristellessaan. 


Vahvat loimut koristavat kuksaa


Loimut ovat kuin liekkejä


 Pohjalla on myös hieno kuvio


Viikonloppuna ajoimme pohjoiseen, Utsjoelle. Yövyimme matkallamme Keski-Pohjanmaalla sekä Rovaniemellä. Matkalla ajoimme Simojoen vartta ylöspäin ja poikkesimme tauolle Simojoen Lohirantaan. Kesän ensimmäinen kalastuspäivä joella oli alkanut onnistuneesti, sillä Lohirannan puntarille oli jo tuotu lohiluokan lohi. 


Simojoen Lohirannassa kalamies viihtyy


Tänään saavuimme Utsjoelle, Johkamiellin mökille. Teno virtaa pienessä tulvassa ja rannoilla on yhä jäitä. Näitä vesiä tunteville kerrottakoon että Hannunväylän yläosassa oleva Hyljekivi on juuri ja juuri pinnan alla. Koivujen silmut ovat juuri aukeamassa, joten ruskeasävyinen maisema muuttuu lähipäivinä vihreäksi.


Nuoraskari


Silmut aukeavat juuri


Kata näkee virtaavan Tenon ensi kertaaEi kommentteja:

Lähetä kommentti