Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Pahkatöitä


Kummipoika Väinö kävi eilen aamupäivällä luonamme. Esikoulussakin on kuulemma jo oma veistotunti, joten puukonkäytön alkeet on hyvä oppia hyvissä ajoin. Eilen harjoittelimme puukon hallintaan ja turvallisuuteen liittyviä taitoja. Kuusivuotiaan Väinön käsissä lapsille suunniteltu turvapuukko lennätti lastuja tiuhaan tahtiin. Ensi kerralla taidamme veistää kunnon makkaratikut ja testata niiden toimivuutta nuotion ääressä.


Väinö veistohommissa


Sain viime syksynä Kuopiosta komean pahkan, josta on ollut paljon iloa. Tänään siitä valmistui neljäs kuksa ja jäljelle jääneestä palasta taitaa tulla vielä viides. Tässä alun perin donitsin muotoisessa pahkassa on todella voimakkaat "loimut". Kuksavärkiksi sopivat pahkat kannattaa ottaa aina talteen. Itse tehty pahkakuksa on persoonallinen ja pitkäikäinen retkikaveri jolle parasta hoitoa on sen säännöllinen käyttö. 


Suolavedessä keittäminen lisää pahkakuksan sitkeyttä


Loimuja riittää myös ulkopuolella


Sisäpuolen loimut katoavat kun kuksa tummuu käytön myötä


Tenon uusi kalastussääntö on nyt hyväksytty sekä Suomen eduskunnassa että Norjan Stortingetissä. Uusi sääntö on puhuttanut kaikkia ja vuosia kestäneestä neuvotteluprosessista on jätetty useampikin valitus. Ennakkotietojen mukaan turistikalastajien luvanmyynti alkaisi netissä toukokuun alussa. Myytävien lupien kokonaismäärää on rajoitettu ja sekä vene- että rannaltakalastavien lupahinnat ja -määrät vaihtelevat viikottain. Myös kalastusajat ovat muuttuneet. Esim. turistien soutukalastus ilman paikallista soutajaa on mahdollista klo.7-19.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti