Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kevät saapuu empien


Viime viikkoina kevät on edennyt hitaasti. Yöpakkaset ovat jatkuneet yhä ja lähes päivittäin olemme saaneet nauttia räntä-, lumi-, tai raekuuroista. Viileästä säästä huolimatta Vesijärven jäät päättivät lähteä tänä viikonloppuna. Yksi vene oli jo ehtinyt parkkeerata Messilän laituriin.

Elokuvastakin tutulla Kiikun lähteellä kannattaa piipahtaa aina silloin tällöin. Lähdelammen taimenparvet on mahdollista nähdä korkealta rantapenkalta, kunhan malttaa tarkkailla turkoosia vettä. Paikallaan olevia kaloja on miltei mahdoton nähdä, mutta kalojen liikkuessa ne on helpompia havaita.

Kiikunlähteen taianomaista tunnelmaa


Taimenten piilopaikkoja


Kiikun asukki


Hammonjoella kevättulva on jo laskemaan päin. Laavun tulipaikka oli taas ahkerassa käytössä. Pyöräilijäpoikien makkarat paistuivat kosken kohinan säestyksellä. Polttopuut olivat aivan lopussa. Toivottavasti liiteri täyttyy taas kesäksi kalamiesten ja muiden retkeilijöiden iloksi. Toivoa täynnä oleva perhomies etsiskeli tänään purosta mahdollisia nälkäisiä eväkkäitä.


Entisen myllyn kohdalla on nykyään pieni koski


Kalamies Hammonjoen rantapenkalla


Verstaalla talven aikana veistetyt vaappurungot ovat vähitellen saaneet väriä pintaan. Vanhoja ottivärejä on varioitu toiveikkaana. 


Kulta on toimiva väri lohille


Kuparikyljet


Hälytysväri


Viime viikolla sain juhlavan lähetyksen. Näistä suurista koivupahkoista syntyy kuksa poikineen. Ja ehkä myös jotain uutta...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti