Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Viimeinen pilkkiretki Veskulle


Eilen teimme Kimmon kanssa kevään viimeisen pilkkireissun Vesijärvelle. Viime viikolla järven jää alkoi muuttua tummemmaksi, joten pilkkikelit olivat loppumassa. Jäänaskalit kaulassa astelimme rantaan pilkkivermeinemme Rautakankareen majan kohdalla. Ensimmäisen avannon kairasimme aivan rantaveteen ja totesimme että jää on vielä kovaa ja sitä on riittävästi. Rannan läheisyydessä jää oli jopa 35 senttistä, mutta kauempana löysimme kohdan jossa jäätä oli enää n.15 senttiä. Tämän jälkeen oli helppo palata kohti lähtöpaikkaa ja todeta että pilkkikausi on tullut päätökseen näillä leveysasteilla. Ahvenetkaan eivät olleet kummoisella syönnillä. Päivän pelasti auringon lisäksi yksi lähes puolikiloinen raitapaita, joka nappasi aivan Rautakankareen majan rannan läheisyydestä.

Pilkkipäivän pelastus


Kimmo nauttii auringosta


Hydrokopterilla on turvallista liikkua ohuemmallakin jäällä


Lokit seurasivat touhujamme ahkerasti ja odottivat vesi kielellä mahdollisia kaloja syötäväkseen. Yksi nuori rohkelikko kulki mukanamme jäällä kävellen ja näytti tyytyväiseltä nielaistuaan yhden kymmensenttisen ahvenen tuoreeltaan kitaansa. Mahtoivat ahvenen potkut tuntua mahassa vielä jonkin aikaa...

Kaksi lokkia - kolme jalkaa


Uskollinen ystävämme


Vaappuverstaalla on lähes koko talven veistelty vaappurunkoja tasaiseen tahtiin. Nyt ollaan siirrytty maalausvaiheeseen ja moni uusi väri on nähnyt päivänvalon.

Lupaavan sorttisia variaatioita


Lohimiesten kuksat


2 kommenttia:

  1. Täällä Pohjois-Karjalassa piisaa vielä jäätä paksulti ja sekin on kantavaa. Viimeksi 2005 muistan varmuudella olleen vappuna pilkkikelit. Tosin kyllähän varmasti uskaliaimmat käyvät joka kevät vappuna jäillä. Lunta on tänä vuonna vielä 45-65cm riippuen mittauspaikasta. Ilomantsin ja Lieksan rajaseudulla joka paikassa tuo 65cm.
    Onpa muuten harvinaisen komeita kuksia! Itselläni on ajatus tehdä tässä kevään/kesän mittaan ainakin yksi kuksa. Poika toivoi 5v synttärilahjaksi kuksaa niin kai se pitää tehdä sellainen. Onhan se kuitenkin huomattavasti arvokkaampi lahja itse tehtynä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Sinä kun kuljet paljon metsissä, niin löydät varmasti kuksan tekemiseen tarvittavat koivupahkat. Hienoin kuksa tulee silloin kun kuksan ulkopinnan voi jättää pahkan omaan muotoon. Sinulle, tunnettuna käsityön taitajana, kuksan tekeminen on helppo juttu. Odotamme jo malttamattomina kättesi jälkiä...

    VastaaPoista