Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Koukkuun jäämisiä


Vietimme Piian kanssa viikonlopun Vaiskan jäljillä. Ankarat avotunturit  -opas Kari "Vaiska" Vainio piti Messilässä Johdatus-kurssin, johon liittyi alussa teoriaosuus ja sen jälkeen pienenpieni harjoitusvaellus. Harjoituksen päätarkoituksena oli opetella yöpymistä teltassa talvella. Meillä Piian kanssa ei ollut aiempaa kokemusta bensakeittimen käytöstä teltassa, mutta hyvän opastuksen jälkeen -  tarkoitukseen suunnitellussa keitinlaatikossa homma hoitui mallikkaasti meiltäkin. 

Viikonloppu oli antoisa ja me Piian kanssa taidettiin jäädä pahasti koukkuun talvitelttailuun, ainakin seuraava retki on jo kalenterissa jonkinlaisessa haarukassa. Sitä ennen pitää vaan hankkia muutamia tarpeellisia välineitä. Noh, onneksi siinä hommassa auttaa Avotunturien kauppa. Keittimen käyttäminen teltassa on turvalllista, kun muistaa tehdä sen opetetulla tavalla. Keitin mahdollistaa sen, että päivän aikana kostuneet vaatteet saadaan kuivaksi. Samalla tietysti teltta lämpiää ja tällainen nautiskelijaretkeilijä kun olen, niin mikäs sen mukavampaa kuin istua iltaa hyvässä seurassa lämpimässä teltassa.

Kurssin sisältö oli tarkkaan harkittu ja opetus sujui leppoisan lämpöisissä tunnelmissa. Kaikki osallistujat otettiin huomioon ja oman kokemukseni mukaan sisältö oli juuri sopiva. Ei liikaa eikä liian vähän asiaa omaksuttavaksi. Suosittelen tätä Johdatus-kurssia muillekin retkeilijöille, vaikka ei olisikaan tähtäämässä suurtuntureille - isosta retkikunnasta puhumattakaan. Itse pystyn käyttämään kurssin antia meidän omissa retkissä, jotka tulevat jatkossakin pysymään varsin maltillisina. Tosin tämän kokemuksen jälkeen myös talvitelttailua sisältävänä, sen verran mukava viikonloppu tuli jäällä vietettyä.


Teoriatuntien sisältö


Kurssilaiset tarkkana


Nyt jo pakkaamassa ahkioita Messilän rannassa


Vaiska opettaa keittimen käyttöä


Mennessä ylitettiin railo


Arttu ja Henri lounashommissa


Piia ja meidän lainakolmio (huone ja 2 absidia)


Iltatunnelmaa leirissä


Keitin, joka toimii varmasti


Arttu ja Henri aloittelevat teltan purkua...


Yhteistyöllä homma sujuu hyvin...


... ja lopputuloksena on siisti käärö


Tämän päivän ensimmäisellä legillä


Ja niitä muita koukkuunjäämisiä taisi käydä vielä tämän viikonloppureissun lisäksi viime maanantaina, kun käytiin Vaaniassa vähän pilkillä ja syömässä pikkuisen pihvejä ;-) On hienoa, että Lahden seutu tarjoaa tällaisia elämyksiä. Olemme etuoikeutettuja puhtaan luontomme äärellä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti