Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 2. tammikuuta 2017

Kaamoksen värejä


Luonto järjestää toisinaan unohtumattomia näytelmiä. Me saimme nähdä kaamoksen laajaa värikirjoa patikointireissullamme Kuoppilastunturin huipulle. Tuurimme alkoi jo alkumatkasta, sillä paikallinen  poromies oli ajanut kelkalla porokarjaansa kaitsemaan. Kelkan kovettunutta jälkeä oli mukava kävellä tunturin juurelle. Loppumatka huipulle sujui vähäisen lumipeitteen ansiosta myös odotettua helpommin. Jäätyneen rinteen jyrkimmissä kohdissa sauvat olivat todella tarpeen, mennen tullen. 

Huipulla saimme ihailla keskipäivän kajoa parhailta paikoilta. Auringonsäteet pilkistivät taivaanrannan pilvien lomasta, ikäänkuin ne olisivat tahtoneet kurkistaa horisontin takaa uteliaita ihailijoitaan. "Paras sää kahteen viikkoon, ja me olemme täällä huipulla", totesimme onnekkaina yhteen ääneen. "Tämä oli paras joululahja."Lapin kultaa


Tenojoki virtaa kohti Utsjokea


Pohjoisen valtiaat, Rastigaissa ja Keinugaissa


Lapinkoiran lempivärit


Helena ihailee ainutkertaista näkyä


Alkuviikosta kävimme Viddasnjargan kodalla hiihtoretkellä ja nauttimassa lämpimät glögit. Metsähallitus on hoitanut tämänkin kodan puuhuollon erinomaisesti. Parempia polttopuita on vaikea löytää. 

Kohta kodan kamiinassa on tulet


Hirvien jälkiä on näkynyt runsaasti. Torstaiaamuna saimme nähdä lopulta hirvet jotka ruokailivat läheisessä istutusmännikössä. Neljän hirven lauma jäi poseeraamaan meille Tenon jäällä kävellessään. Kuvaamisen jälkeen hirvet nousivat rantatöyräälle Norjan puolelle. 


Näillä hirvillä ei ollut kiirettä


Kettu järjesti meille melkoisen yllätyksen. Kävimme Renkussa kyläreissulla ja juuri ennen kotiintuoloamme kettu oli vieraillut pihallamme. Repolainen oli tuntenut vastustamatonta vetoa koiran ruokaan ja otti Totin ruokakupin hampaisiinsa. Se oli syönyt Totilta jääneet "noposet" nälkäänsä ja kuljettanut kupin naapurimme pihan puolelle. Kiitokseksi se oli törättänyt kuppiin turkoosin väriset terveiset ja kiitokset maittavasta ateriasta. 


Napakymppi!


Mökkiimme muutti jouluna uusi asukas. Tilda, kutsumanimeltään "Tilta", jäi mökkitontuksi suunnattuamme kohti etelää...


"Tilta"


4 kommenttia: