Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Kehitystyötä


Verstaalla on viime aikoina puuhasteltu vaappujen uudentyyppisen pinnoituksen parissa. Entisten maalaus- ja foliopintojen lisäksi uudet, alun perin lusikkauistimien tuunaamiseen tarkoitetut tarrapinnat soveltuvat myös vaappuihin. Ohuet, notkeat ja joustavat tarrat ovat helposti asetettavissa vaapun kaareville kyljille ja tarttuva liima pitää ne varmasti paikoillaan. Erityisen mukavaa on se, että teippejä voidaan myös maalata kynäruiskulla, mikä antaa vaapuntekijöille valtavasti vaihtoehtoja teippien hyödyntämiseksi. Oman tarrapinnan painattaminenkin onnistuu, niinpä esimerkiksi logot ja muut kuvat ovat nyt entistä helpompia liittää vaappujen kylkiin.

Kun teippien kanssa käytetään liuotinohenteisia maaleja, on syytä suorittaa välilakkaus teipin päälle  ennen maalausta. Teippi ei pidä myöskään liuotinohenteisista lakoista, siksi niiden kanssa tulee käyttää vesiohenteisia lakkoja. Vaapputarvikkeita myyvien liikkeiden tarjonnasta löytyy tähän hyvin soveltuvat tuotteet kuten CAB Top Coat ja Hilelli. Näitä mielenkiintoisiin teippeihin voi tutustua Polar Baitin sivuilla. 

Smolttijäljitelmä


Taimenväri


Kromiväri teipin avulla


Oma logo vaapun kylkeen


Lauantaina kävimme Totin kanssa pikareissun pilkkiavannoilla. Kala oli hyvällä syönnillä, mutta laji ei ollut se suosituin. Aamun tyynessä säässä särjet herkuttelivat syöttinä olleilla kärpäsentoukilla. Lisäksi sain kolme pientä ahventa ja yllätyskalan, hauen. Hauki tarttui pilkkiperhoon onneksi yläleuastaan, joten siimakin säilyi ehjänä.

Kalakaveri Totti ja Vesijärven "taloussiiat"


Pilkkihauki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti