Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Joulunviettoa Johkamiellissä


Lauhat kelit kääntyivät talvipakkasiin joulua lähestyttäessä. Tenon rannoilla on helppo sujutella suksipeleillä jokilaakson ohuella lumipeitteellä. Rantojen tuntumassa on syytä pysytellä vielä visusti, sillä sulia kohtia löytyy monista paikoista. Loppuviikosta pakkaset kiristyivät reippaasti toiselle kymmenelle. Aattona pukin oli helppo kulkea pororaidollaan pakkasen kovettamalla hangella. 


Hannunväylä


Vitoslompolon niskalla on sulaa aivan rannan tuntumassa


Kuninkaankivi Kivikosken partaalla


Kuninkaankiven värikästä kylkeä


Torstaina ajoimme Marian ja Elmon kanssa Vardön kaupunkiin, Varangille. Tämä Norjan itäisin kaupunki sijaitsee aivan Varanginvuonon suulla ja on nykyään tunnettu mm. rikkaasta linnustostaan, jota tuhannet turistit käyvät kesäisin ihailemassa. Suomensukuiset kveenit asuttivat aikoinaan Varangin rannat Vardötä myöten, niinpä kaikilla vuonon kaupungeilla ja kylillä on myös suomalainen nimi. Vardön suomenkielinen nimi on Vuoreija. Sen historiaan kuuluvat läheisesti 1600-luvun noitavainot, joiden oikeudenkäyntejä pidettiin juuri Vardössä. Lähes sadan roviolla poltettaviksi tuomitun muistoksi pystytettiin vuonna 2011 Steilneset Memorial. Tällä muistomerkillä käyminen on pysäyttävä kokemus.


Keskipäivä Varangin rannalla, Nessebyssä


Steilneset Memorial


Sisäkäytävä


91 lamppua...


 ... ja tuli

Revontulet ovat ilahduttaneet meitä lähes joka ilta. Kameralla ei pysty vangitsemaan kuin kalpean aavistuksen upeasta näkymästä yläpuolellamme.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti