Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kohtaaminen


Joskus kokeneetkin metsämiehet kokevat yllätyksiä. Tuhari ja Musti kävivät hirvenmetsästyskauden aattona Näätänmaan metsäpalstalla. Musti, monet karhut ja hirvet nähnyt peloton karjalankarhukoira, sai herkkään nokkaansa uuden vainun. Leveät tassunjäljet johdattivat koiran isäntineen puun juurelle, jonka oksilla istui yksi luontomme suurpedoista - ihka aito ahma. Mustin haukku ja aseettoman Tuharin läsnäolo selvästi pelottivat tätä uljasta petoa. Rankkasateesta huolimatta Tuhari sai napattua kuvan vain kolmen metrin päässä arasta ja harvinaisesta kohteesta. Luonto palkitsee kulkijansa.

Harvinainen otos

Vaapunvalmistajan tähtihetkiä ovat ne, kun vaappuja tilanneet kalamiehet lähettävät saalistietoja kuvien kera. Ohessa Kaukolan perheen kalamiesten yhden reissun saldo järveltä juhannuksen tietämiltä. Tässä on ollut syönti kohdallaan...

Joskus vaappu pyytää paremmin kuin verkko

Hammonjoella kannattaa poiketa luonnon kauneutta ihailemassa tai vaikkapa nokikahveilla. Pienen joen kirkkaassa vedessä  nieriät ja taimenet näkyvät nyt erityisen hyvin. 

Syksyn merkkejä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti