Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Helenan projekti


Hollolan Uistimen vaapputuotanto on varmistettu pitkälle tulevaisuuteen. Vaappumateriaalin hovitoimittaja, Seppo, järjesti mukavan yllätyksen toimittamalla "firmalle" Joutsan ensiluokkaista haapaa runsain mitoin. Tämän suomalaisen lähipuun suosimisella on vahvat ekologiset perusteet. Haavasta tehtyjen vaappujen hiilijalanjälki jää varmasti pienemmäksi kuin valtameren takaa laivatun eksoottisen puun vastaava. Lisäksi haapa sopii ominaisuuksiltaan täydellisesti vaapuntekoon. Nyt saadut haapalankut riittävät materiaaliksi tuhansiin vaappuihin!

Helena seurasi sivusta loppukesän vapaprojektiamme, kun Kimmon kanssa teimme hankkimistamme aihioista kahdenkäden hyrrävavat. Nyt Helena on aloittanut oman perhovavan rakentamisen. Intoa puhkuen rouva on lukenut ja katsonut kaiken mahdollisen saatavilla olevan vavanrakennusohjeiston. Tähänastisesta pieteetistä päätellen kaikki yksityiskohdat tehdään tähän vapaan perusteellisesti.

Korkkikahvan liimaus käynnissä

Kummipoikamme Väinö on ulkoilmaihminen. Jo vauvauinnissa veteen tottunut tuore yksivuotias viihtyy vesien äärellä ulkonakin. Hammonjoen laavu on Väinölle jo tuttu paikka.

Laavulla on mukavaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti