Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Helteessä

 Utsjoella on tätä kirjoitettaessa todella lämmin, sillä elohopea on kivunnut mittarissa kolmeenkymmeneen, jopa hieman sen ylikin. Ulkohommiin on näinä päivinä parhaat ajankohdat aamuvarhainen ja iltamyöhä. 

Päivi ja Vesa piipahtivat pariin otteeseen Johkamiellissä. Kaavassa majoittunut pariskunta on tullut aikoinaan tutuksi täällä Tenon varressa yhteisen kalastusharrastuksemme myötä. Maanantaina kävimme yhdessä Vitosniemen kodalla Vesan ja Päivin tarjoamalla nuotiolättyretkellä. Sää oli retkeilyyn mitä parhain ja lätyt sekä nokipannukahvit maistuivat mukavan jutustelun lomassa. Taltioitiinpa samalla Veskun hienot kalatarinat tulevaa elokuvaamme varten. Mukava pariskunta kävi pohjoisen lomaretkellä myös kurvin pohjoisimmassa Norjassa. Pitkä ajomatka palkittiin upeilla maisemilla ja elämyksillä. 


Vesa on lättypannun varressa ja muut odottavat vesi kielellä


Herkuttelua ulkoilmassa


Päivi ja Ruska löysivät yhteisen sävelen


Kuoppilastunturin huipulla on käyty vuosittain jopa useampaankin kertaan. Tällä kertaa aamulla tehty huiputus tarjosi poikkeukselliset näkymät. Tunturi oli verhoutunut matalalla olevien pilvien syleilyyn. Vajavaisista maisemista huolimatta matka oli jälleen elämys, eikä vähiten Ruskalle, jolle Kuoppilastunturin valloitus oli ensimmäinen. 


Ukot "puolimatkan krouvissa"


Huipulla


Paluumatkalla pilvet olivat jo lähes hälvenneet


Kokkolalaisista Anittasta ja Paulista on tullut vuosien saatossa ystävät, joiden kanssa pidetään tiiviisti yhteyttä ympäri vuoden. Tänään kävimme heidän kanssaan Ailikkaalla, missä pääsimme hetkeksi helteen paahdetta pakoon - kiitos virkistävän tuulen. Postikorttimaisema pääsee oikeuksiinsa paikan päällä, missä tunturit seuraavat loputtomasti toisiansa kauemmas ja kauemmas. 


Teno virtaa tuntureiden syleilyssä


Anitta ja Pauli nauttivat maisemista


Kuksakvartetti


Utsjoella liikuttaessa kamera kannattaa pitää aina lähettyvillä. Kauppareissulla huomasin kaksi pankkiin jonottavaa poroa, jotka odottivat uskollisesti ovien avautumista...


Pankkipalvelut kelpaavat myös poroille


Nuoraskarilta löytyi komea diabaasi, onnenkivi


Ruskasta on varttunut komea koira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti