Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Sylvin talvisynttärit

 Tänään vietimme Sylvin 6-vuotis syntymäpäivää Vesijärven jäällä, Mukkulassa. Synttäreille Sylvi oli kutsunut kymmenkunta ystäväänsä, jotka saivat kokea varmasti erilaisen juhlapäivän. Sylvin vanhemmat, Riikka ja Juha olivat suunnitelleet juhlia etukäteen yhdessä Helenan kanssa. 

Aamu valkeni kipakassa pakkassäässä, mikä tuntui entistäkin kylmempänä navakan tuulen johdosta. Juhlien keskuspaikalle pystytettiin kotateltta ja pressulaavu. Päivän mittaan kodassa oli mukava lämmitellä ja herkutella hyvässä seurassa. Laavun suojassa hääri juhlien keittiöosasto risukeittimen ja kaasukeittimien kanssa. Mainittakoon että syntymäpäivien "Base Camp" herätti kiinnostusta lähistöllä liikkuneiden piirissä. 

 Juhlavieraille oli suunniteltu oivaa ohjelmaa. Aluksi lapset jaettiin kahteen ryhmään. Helena neuvoi lapsille hyödyllisiä ensiavun alkeita. Lapsi (nukke) oli kastellut vaatteensa ja hänet piti saada nopeasti lämpimäksi. Pulmatilanteen ratkaisemisesta lapset selvisivät todella hienosti. Helena opetti lapsille myös kalojen tunnistamista. Lyhyen opetustuokion jälkeen kuvissa näkyneet kalat tunnistettiin vaivatta.

Kun puolet lapsista oli Helenan ohjaamina, olivat loput Juhan ja Arin aarteenetsintäpisteellä. Lukuisista järveen kairatuista avannoista piti löytää voimakkaan magneetin avulla yhteen avantoon piilotettu aarre. Jännittävän etsintäseikkailun kruunasi riemukas raha-aarteen löytyminen ja saaliin jakaminen jokaisen osallistujan kesken. Osat vaihdettiin ja kaikki saivat kokea niin aarrejahtia kuin oppia ensiavun alkeita.

Ennen kotiinlähtöä oli vielä mukava laskea Mukkulan kuuluisassa pulkkamäessä ja leikkiä rannan leikkipuistossa. Todennäköisesti monessa perheessä lapset ja ehkä joku aikuinenkin nukahtaa tänään tavallista aikaisemmin yöunille...

Juhlat onnistuivat yli odotusten. Lapset viihtyivät ulkosynttäreillä vallan erinomaisesti. Yksi osallistuja suunnitteli kotateltassa käytyään yöpyvänsä siellä heti seuraavana yönä. Ohjelma tuntui innostaneen kaikkia juhliin osallistuneita. Näissä juhlissa tehtiin jotain aivan muuta kuin juhlissa yleensä. Järjestetyn ohjelman lisäksi lapset ehtivät leikkiä omiakin leikkejä, mikä kertoo paljon lasten keskinäisistä suhteista. Lasten iloa oli hienoa katsoa. Yhden vanhemman viesti juhlien jälkeen oli, että nämä olivat varmasti vuosisadan synttärit, kun he kuuntelivat onnellisen lapsensa puhetulvaa kotona.


Juhlakeskusta rakentamassa


Helena opettaa kalojen tunnistamista


Kylmettynyt lapsi(nukke) on saanut lämmintä yllensä


Juha kertoo aarteenetsinnästä


Jännitys nousee...


Aarre on tarttunut magneettiin


Mikä pussukka se oikein on?


Rahaa!


Lapset seuraavat Juhaa mukisematta


Lihapullia ja nakkeja paistinpannulla


Jälkiruokana syötiin risukeittimellä paahdettuja vaahtokarkkeja


Nokipannukahveille riittää aina juojia


Riikka ja Juha


2 kommenttia: