Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Syksyn värejä

 Tänään iltapäivällä kävimme järvellä Atten kanssa. Sää oli ensiluokkainen. Kevyt tuuli ja puolipilvinen sää yhä viilenneen veden kanssa loivat oivat olosuhteet reissulle. Rannat loistavat syksyn parhaissa väreissä kun kellastuneet lehdet ovat vielä kiinni puiden oksissa. Seuraava pakkasyön jälkeinen tuuli muuttaa näkymän totaalisesti. Erikoinen nähtävyys oli myös pohjoisrannan ylle noussut kuumailmapallo, joka näytti laskeutuvan lähellä olevalle pellolle.


Atte tarkkailee kaiun näkymiäEnonsaaren värikirjoaIlta-ajelu kuumailmapallolla


Lähdimme toivorikkaina reissullemme. Tapahtumia olikin riittämiin, mutta kalat olivat varovaisella syönnillä näykkien lähinnä jigien pyrstöjä. Atte sai sitkeän yrittämisen jälkeen ylös kaksi alamittaista kuhaa. Kuhat tärppivät useilla heitoilla ennen kuin suostuivat ottamaan jigin kunnolla suuhunsa. Ahvenet käyttäytyivät samoin. Lukuisien tärppien ja karkuutusten jälkeen saimme ylös vain kaksi hyvää paistiahventa. Pari suuren ahvenen karkuutusta jäi harmittamaan erityisesti.


Pala vähän tukevampaa kettinkiä Enon tukikohdan rannassa


Eväät kuuluvat meillä kalareissuun poikkeuksettaIltatunnelmaa Enonselällä


Talomme on saanut uuden maalin yllensä. Ennen maalausta uusittiin pari räystäslautaa ja pestiin katon päätypellit. Sähköllä toimiva ja liikkuva henkilönostin oli korvaamaton apu korjaus- ja maalaustöissä. Tikkaiden kanssa on hankala operoida noissa korkeuksissa kun käsiä tarvittaisiin työntekoon eikä kiinnipitämiseen. Henkilönostin oli myös edullinen, joten täysi suositus tälle laitteelle näihin hommiin. 


Tukevat jalat tuovat turvallisuutta 


Nostokorissa on oma ohjainpaneeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti