Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Nuorekas Aimo

 

Eilen juhlittiin Reisjärvellä Aimon 94-vuotis syntymäpäiviä. Aimosta voi sanoa että siinä on todellinen erämies. Harvalla on niin pitkä kokemus metsästämisestä kuin hänellä. Kettu on tunnetusti hankala metsästettävä. Aimolla oli ketunpyyntiin yksinkertainen neuvo: "Siinä tarvitsee olla vain ovelampi kuin kettu". Ilmankos Aimo on niin monta kettua onnistunut saamaan

Lohenpyyntiin Aimo innostui vasta "aikuisiällä". Tenon rannat ovat tulleet tutuiksi erityisesti Kaavan lähialueilla. Kivikosken ja Vitoslompolon lähtöpaikoilla Aimo on ollut tuttu näky. Lohensoutukaverina Aimo on ykkösluokkaa. Hyväntuulisella herrasmiehellä on aina pilke silmäkulmassa. 

 

Aimo nauttimassa lohivoileipää Tenon rantatörmällä


Aimon lempimaisemia nämäkin


Piia ja Helena kävivät eilen mielenkiintoisessa kohteessa. Orimattilan ja Kärkölän rajamailla sijaitseva Keiturin Kivikallio on melkoinen nähtävyys. Kivikalliolla louhittiin myllynkiviä 1700-luvulta 1900-luvun alkuun saakka. Keiturin kiviaines oli erityisen sopiva myllynkiviin. Siksi louhijoita oli töissä  parhaimmillaan jopa kymmeniä. Myllynkiven tekeminen oli hidasta ja raskasta työtä. Yhden kiven tekemiseen kului louhijalta noin kuukausi. Siksi oli erityisen harmillista jos lähes valmis myllynkivi halkesi juuri ennen valmistumistaan. Myllynkiven tekijät olivat aikoinaan arvostettuja ja saivat valmiista kivistään hyvän hinnan. Kivikalliolla on yhä nähtävillä puolivalmiita myllynkiviä.


Keiturin Kivikallion huipulta on hienot näkymät


Lähes valmis myllynkivi


Vanha mänty seuraa maailman menoa


Kata istuu myllynkiviaihion päällä


Hollolan Uistimen sivuilla on julkaistu jälleen uusi tarina. Viime kesän tapahtumat Utsjoella on jälleen puettu tekstimuotoon kuvien kera. Käy lukaisemassa viime kesän tapahtumat täältä.


Tämä kalamies on selvästi lomatunnelmissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti