Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

lauantai 22. lokakuuta 2022

Kehitystyötä

 Syksy on ollut harvinaisen kiireistä aikaa. Onneksi kovimmat kiireet alkavat helpottaa ja verstaalla ehtii poiketa yhä useammin. Joka vuosi tapahtuu vaappujen parissa pientä tuotekehittelyä. Edesmennyt LGH-vaappujen tekijä Leo Gunnar Hacklin totesi aikoinaan, että "vaappu ei ole koskaan valmis". Vaappujen evoluutiota on mielenkiintoista seurata vaikkapa vanhoja alan julkaisuja tutkimalla. Vaapun uinti ja värimaailma kehittyy tekijöidensä mieltymysten ja mielikuvituksen mukaan. Vaappujen pohjustus sekä pinnoitus ovat olleet aina pohdinnan alla. Muoveista liuottimien avulla sulatetut "lakat" ovat nykyään suosituimpia pohjustus- ja pinnoitusaineita. Muovilaatuja on myös monenlaisia ja tällä kertaa tutkinnan alla on akryylistä sulatettu kirkas pinnoite. Akryylilevystä tehdään mursketta esimerkiksi sahaamalla ohuita suikaleita, jotka paloitellaan liuottimeen. Nopeasti sulava sahauspuru kannattaa käyttää myös pinnoitteen raaka-aineeksi.


Akryylisuikaleet matkalla "sulatukseen"

Sain loppukesästä vaappuihin soveltuvaa foliota hieman suuremman satsin. Kiitos vaan sinne Vaajakoskelle. Nyt foliota on jo soviteltu vaapun kostyymiksi ja tulos näyttää vähintään lupaavalta. Tarkkasilmäisimmät saattavat tunnistaa folion persoonallisen kuvioinnin toisesta yhteydestä. Näistä vaapuista valmistuu pian joukko taimenen surmia uistelukäyttöön. 


Yksi tapa jalostaa suomalaista puutaNämä kaipaavat enää selkä- ja vatsavärinJotain tuttua on tuossa kuviossa...


Erilaisia uistinteippejä tuntuu olevan valtavasti. Ainoat vaappujen päälle hyvin soveltuvat teipit löytyvät Polar Baitilta. Joustavat tarrat istuvat hienosti vaappujen kaareville pinnoille. Omien vaappujen  Taimen-väri(Galleriassa no. 25) on tehty juuri heidän teipillään. Monet markkinoilla olevat paksut ja jäykät teipit aiheuttavat harmaita hiuksia. Hologrammivärein ja kuvioin koristellut teipit ovat kuitenkin niin kiehtovia että niiden kiinnittämistä täytyy yrittää. Valon mukaan vaihtuvien värien kalastavuus onkin sitten aivan toinen juttu. Mutta ennen kuin sitä päästään kunnolla testaamaan, niin täytyy saada muutama vaappu aikaiseksi. Katsotaan mitä tulevilla viikoilla saadaan aikaan.


Värien välkettä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti