Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Talven selkä taittuu

 Viime viikon aikana koettiin pieni takatalvi kun lunta tulla tupsahti alkuviikosta oikein kunnolla. Pieniä lumikuuroja on tullut sittemmin vielä lähes päivittäin, mutta nyt sää näyttää kääntyvän jo hieman keväisemmäksi. Etenkin öiden lauhtuminen ensi viikolla tulee koitumaan lumipeitteelle kohtalokkaaksi. Pilkkikelit jatkuvat toistaiseksi, mutta jään kuntoa tulee tarkkailla jatkuvasti odottamattomien tapahtumien estämiseksi. 

Kesäkalastuskauden lähestyessä verstaan ovi käy yhä ahkerammin. Eeron jokaviikkoisen "vaappukerhon" tuloksia valmistuu säännöllisesti. Uusimmissa vaapuissa on taimenia varmasti miellyttäviä värejä. Jokohan Päijänteellä uistellaan näillä vaapuilla kuukauden kuluttua?


Eero liimaa uintilevyä


"Suorassa on"


Viimeinen pinnoitus dippaamalla Kimalteisia värejä taimenelle 


Eero on tyytyväinen vaappujen säädettyihin uinteihin


Omista nikkaroinneista näkyy kuvassa ehostettu vanha Kuusamon Puukala. Tähän tilattiin tehtaalta uusi ja alkuperäinen uintilevy. Vaappu sai yllensä myös uusitun maalauksen ja hieman alkuperäistä kevyemmät koukut. Kuusamon Puukalojen uinti on tasaisessa vedossa vaatimatonta. Käsialauitossa vaappu syöksähtelee yllättävän eloisasti. Parhaimmillaan se on siis heittokalastuksessa. Tässä Tarmo Lausamon alunperin kehittämässä vaapussa on pyöreä runkoprofiili, vanhojen amerikkalaisten esikuviensa tapaan. 


Puukala on merkittävä lenkki suomalaisen vaapun historiassa


Omiakin vaappuja on tullut rustattua. Uusien väriyhdistelmien kokeileminen on aina mielenkiintoista. Vanhojen ottivärien lisäksi viime vuosina on löytynyt monta uutta toimivaa väriyhdistelmää. 


Ahvenväri tämäkin


Värien voimakas kontrasti vaapussa on usein eduksi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti