Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Vuoden vaihtuessa

  Joulun alla varusmiespalveluksesta kotiutunut Elias poikkesi isänsä Petrin kanssa vaappuverstaalla.  Uusimmat vaaput saivat koukut ja pääsivät uimakouluun. Käden jälki on molemmilla miehillä kohentunut kerta kerralta ja vaaput näyttävät todella hyviltä. Tämän yhdessä viihtyvän parivaljakon tekemisiä on ilo seurata.


Petri ja Elias tyytyväisinä käsiensä tuotoksiin


Yllä Eliaksen ja alla Petrin vaaput


 Vietimme joulun Halsualla, Keski-Pohjanmaalla. Välipäivien ohjelmassa oli mm. pilkkireissu Lestijärven Iso-Valkiaiselle. Isän lisäksi saimme mukaamme monivuotisen ystävämme Heinon. Helenan valmistama retkilounas nautittiin hyvällä ruokahalulla oivassa ympäristössä. Lomapäivien aikana Helena kävi tutustumassa Halsualla Lovelammen kotaan. Tyylikäs taukopaikka on talvisin retkihiihtäjien suosiossa. 


Kodan mallia Halsualta


Toivo ja Heino seuraavat vatsat kurnien Helenan ruoanlaittoa


Lestijärven Iso-Valkiaisella on myös näkemisen arvoinen taukopaikka


Kävimme Reisjärvellä tapaamassa erä- ja lohimies Aimoa. Aimon pitkää ikää juhlittiin vielä tavallista komeammalla kakulla. Nykytekniikalla kakkua voi koristaa jopa syötävä valokuva.


Aimo on 93-vuotiaanakin erämies joka solullaan


Tavallista tyylikkäämpi kakku

Kotiin päästyämme olemme ehtineet tehdä pari pilkkireissua Vesijärvelle. Ahvenet ovat olleet hämmästyttävän hyvällä syönnillä. Lisäksi keskikoko on ollut aiempaa vauraampaa. Vaikuttaa vahvasti siltä että viime kesänä kadonneet ahvenet ovat palanneet Enonselän lähivesiin.


Tässä perjantain syömäkalat


Tenojoelta ollaan odoteltu uutisia koko syksy. Viime kesän lopulliset kaikuluotaustulokset ovat viivästyneet luvatusta. Joulukuun alkupuolella eduskunta vahvisti nykyisen, vuonna 2017 Norjan kanssa neuvotellun kalastussopimuksen jatkamisen kahdella vuodella. Neuvottelijat haluavat lisää tutkimustietoa Tenon ja koko Finnmarkin lohijokien tilanteesta ennen uuden kalastussopimuksen sopimista. Ensi kesän tilanteesta kukaan ei osaa sanoa vielä mitään. Lyhennettyä kalastuskautta on vilauteltu yhtenä mahdollisuutena, mutta todennäköistä on, että ensi kesänäkin lohi saa uida Tenossa vapaasti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti